Artikel

Alles over FIFA 22

Alles over FIFA 22

Eindelijk! Op vrijdag 1 oktober is FIFA 22 voor iedereen speelbaar. Net als elk jaar zijn er flink wat nieuwe features en aanpassingen binnen FIFA 22. In dit artikel hebben we alle informatie verzameld zodat jij zonder verrassingen aan FIFA 22 kan beginnen. Hiernaast geven wou jou de beste tips om je eerste weken binnen de game een succes te maken.

FIFA 22 edities

Net als elk jaar brengt EA verschillende edities uit van de nieuwste FIFA. Je hebt de keuze uit drie FIFA 22 edities. Iedere editie heeft zijn voor- en nadelen. Zo kan jij met de Ultimate Edition onder andere eerder aan de slag met FIFA 22. Op elke FIFA 22 editie staat Kylian Mbappé op de cover.

FIFA 22 Standard Edition V2

FIFA 22 Web app en Companion app

De release van de nieuwe de web app en companion app is elk jaar dé start van een nieuw FIFA seizoen. Binnen de web app kun je de eerste pakketjes openen en zo alvast een start maken met jouw FIFA 22 Ultimate Team. De FIFA 22 web app en companion app zijn op dit moment voor iedereen toegangelijk.

FIFA 22 Web App

FIFA 22 EA Play

Met EA Play heb je de mogelijkheid om een paar dagen voor de grote release de nieuwe FIFA game voor in totaal tien uur te spelen. Ideaal als jij niet kan wachten op de nieuwe FIFA. Hiervoor dien je een EA Access abonnement af te sluiten. Dit in combinatie met Early Access kan jij een mooie start maken aan FIFA 22 alvoor de grote release. Je kan net als met de FIFA 22 web app op woensdag 22 september aan de slag met de tien uur FIFA 22 proefversie.

FIFA 22 nieuwe gameplay features

In FIFA 22 introduceert EA de HyperMotion-technologie. Dit is een combinatie van motion capture en machine learning. Met deze technologie zijn de bewegingen van 'echte' voetballers vastgelegd door speciale camera's.

De FIFA 22 HyperMotion gameplay is alleen op de nieuwe generaties consoles beschikbaar. Deze technologie zorgt er onder andere voor dat er maar liefst 4000 nieuwe animaties worden toegevoegd aan FIFA 22. Het gaat voor meer voetbalintensiteit, reactiesnelheid en vloeiendere gameplay zorgen.

Geen PlayStation 5, Xbox Series X|S of Stadia tot je beschikking? Geen zorgen, want naast de HyperMotion-technologie brengt EA nog veel meer nieuwe FIFA 22 gameplay features. Features waarbij de HyperMotion-technologie geen onderdeel van is. In FIFA 22 krijgen we toegang tot nog meer data om ons spel te verbeteren. Daarnaast worden op zo goed als alle gameplay aspecten veranderingen doorgevoerd om voor een betere ervaring te zorgen.

FIFA 22 Gameplay

Nieuw in FIFA 22 Ultimate Team

Net als elk jaar zien we veel veranderingen terug in FIFA 22 Ultimate Team. Het menu heeft een nieuwe look en feel gekregen. Even wennen, maar dit moet ervoor zorgen dat alles makkelijker te vinden is.

Division Rivals

De grootste veranderingen dit jaar hebben betrekking op de structuur van Division Rivals en FUT Champions. Zo zijn er in Division Rivals Seasons en Milestones rewards. Iedereen begint bij Division 10, waar je vorig jaar juist eerst 5 wedstrijden moest spelen om in een Division te komen. Deze veranderingen bieden meer mogelijkheden om rewards vrij te spelen.

FUT Champions

FUT Champions bestaat dit jaar uit de FUT Champions Play-offs en Finals. De Finals bestaan niet uit 30, maar 20 wedstrijden. Hiermee zien de Weekend League rewards er ook anders uit.

FIFA 22 nieuwe Icons

Ieder jaar zijn nieuwe icons een zekerheidje binnen FIFA. In FIFA 21 werden maar liefst elf nieuwe icons toegevoegd aan de game. Dit waren onder andere Eric Cantona, Ferenc Puskas en Fernando Torres. Deze namen zien we vanzelfsprekend ook weer terug in FIFA 22. Er zijn dit jaar vier nieuwe icons toegevoegd aan de game. Dat zijn Robin van Persie, Cafu, Iker Casillas en Wayne Rooney. Het is niet uitgesloten dat EA later in het jaar nog een enkele naam toegevoegd aan deze lijst. Zo werd in FIFA 21 David Beckham een paar maanden later als Icon uitgebracht.

FIFA 22 alle Icons

FIFA 22 FUT Heroes

Naast Icons worden er op een andere manier oud voetballers binnen FIFA 22 gebracht. Dit zijn de zogeheten FUT Heroes. Met FUT Heroes geeft EA extra aandacht aan spelers die een grote indruk hebben achtergelaten binnen het voetbal. In totaal zijn er op dit moment negentien FUT Heroes bekend gemaakt die vanaf 1 oktober in FIFA 22 verkrijgbaar zijn. Net als met Icons is de kans aanwezig dat er later in het jaar nieuwe FUT Heroes worden toegevoegd aan FIFA 22.

FIFA 22 FUT Heroes

FIFA 22 Team of the Week

Net als elk jaar maakt EA op woensdag een Team of the Week bekend. Dit jaar brengt EA iets nieuws binnen TOTW. Namelijk de Featured TOTW. Elke week krijgt een speler binnen het TOTW een extra upgrade. In TOTW 1 was dit Ivan Toney.

FIFA 22 Team of the Week Featured Boost

FIFA 22 Ones to Watch

Om de officiële release van FIFA 22 te vieren trapt EA net als ieder jaar af met de Ones to Watch promo. Er worden 2 Ones to Watch teams uitgebracht met daarbij 2 mini teams. Dit door de drukke transferzomer. Hierdoor zien we in totaal 28 spelers die een Ones to Watch item krijgen in FIFA 22.

FIFA 22 Ones to Watch

Maak een vliegende start in FIFA 22

Een goed begin is het halve werk. Maak een vliegende start in FIFA 22 en je hebt hier veel profijt van. Er zijn een aantal FIFA 22 SBC's die erg interessant zijn om aan het begin te voltooien en hiermee kans te maken om waardevolle spelers in pakketjes te krijgen. Wordt een meester in traden en verdien snel en veel coins in FIFA 22.

Gebruik de eerste weken vooral om dingen uit te proberen en beter te worden in FIFA 22. Denk goed na wat voor team je wilt bouwen in FIFA 22 en selecteer hierop de aanwinsten die je wilt binnenhalen voor de club. Wij hebben een aantal starter teams samengesteld die jij kan gebruiken voor je eerste weken binnen FIFA 22.

FIFA 22 Ratings

Alle FIFA 22 ratings zijn inmiddels bekend. Net als vorig jaar heeft Lionel Messi de hoogste rating ontvangen, gevolgd door onder andere Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé en Neymar. Virgil van Dijk heeft een rating minder dan FIFA 21, maar blijft wel de hoogste rated Nederlander in FIFA 22.

FIFA 22 Game Modes

In FIFA 22 zien we dezelfde game modes terug als in FIFA 21. Verwacht wordt dat er net als vorig jaar in FIFA 21 verschillende tijdelijke speltypes worden uitgebracht.

Nieuw in FIFA 22 Career Mode

Na FIFA Ultimate Team is de FIFA 22 Career Mode een van de populairste game modes van FIFA. Goed nieuws, want ook voor Career Mode zijn de eerste nieuwtjes naar buiten gebracht. Zo wordt het voor het eerst mogelijk om je eigen team samen te stellen. De player career krijgt een grote revamp om de weg naar de top nog memorabeler te maken.

Nieuw in FIFA 22 Pro Clubs

In FIFA 22 Pro Clubs gaat het gemakkelijker zijn om samen met vrienden te spelen. De ontwikkeling van de virtuele prof heeft een nieuwe opbouw gekregen en er worden meer aanpassingenmogelijkheden mogelijk van het team.

FIFA 22 Profclubs drop-in

Nieuw in FIFA 22 VOLTA Football

In FIFA 22 VOLTA Football wordt een VOLTA-arcade moet toegevoegd bestaande uit verschillende party games. Daarnaast gaat er net als in FIFA 22 Ultimate Team gewerkt worden met seizoenen. Dit brengt nieuwe manieren om het gehele jaar door nieuwe content vrij te spelen.

FIFA 22 VOLTA FOOTBALL pitch

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek