Nieuws

Dit is de FIFA 22 title update 14

Dit is de FIFA 22 title update 14

EA Sports heeft de FIFA 22 title update 14 aangekondigd. Deze update brengt een aantal veranderingen in gameplay met zich mee. Het gaat onder andere om een gloednieuwe skill move en aanpassingen omtrent knuckle ball schoten, het blokkeren van schoten en de tackelafstand.

Gedurende het FIFA-jaar vinden er verschillende title updates plaats. Met deze updates worden er noodzakelijk geachte aanpassingen doorgevoerd. Doorgaans gaan de updates eerst live op de PC en vervolgens op de consoles. Dat is bij FIFA 22 title update 14 wederom het geval.

Wat verandert FIFA 22 title update 14?

De 'ball roll cut 180' is een nieuwe skill move in FIFA 22. Deze kan alleen uitgevoerd worden door spelers met een vier of vijf sterren skill move rating. Je voert de ball roll cut 180 uit door LB of L1 ingedrukt te houden en vervolgens twee keer de rechter stick in tegengestelde richting te bewegen.

Verder heeft ontwikkelaar EA Sports de kans dat je een knuckle ball schot lost, wanneer de bal tussen 0.67 en 2.2 meter van de speler af ligt, vergroot. Hoe een knuckle ball eruit ziet, zie je in de bovenstaande tweet.

Vervolgens is het bereik bij het proberen te blokkeren van een schot door AI-spelers aanzienlijk verkleind. Dit geldt ook voor spelers die door mensen worden bestuurd, maar dan in mindere mate. Tot slot is de ruimte die een verdediger nodig heeft om een tackle uit te voeren verkleind.

De ontwikkelaars van FIFA 22 hebben in een blogpost alle aanpassingen voor je uitgelegd, inclusief beeldmateriaal.

Ook FIFA Ultimate Team en VOLTA FOOTBALL hebben een aantal aanpassingen gehad. Deze lees je terug in de patch notes op de FIFA forums. Zoals gezegd komt de update voor PlayStation en Xbox iets later.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.