Nieuws

FIFA 23 bevat geen Russische teams

FIFA 23 bevat geen Russische teams

Russische voetbalteams maken geen onderdeel uit van FIFA 23. Het ontbreken van deze teams en het nationale elftal heeft natuurlijk alles te maken met het gewapende conflict in Oost-Europa. EA Sports wil met deze keuze haar solidariteit aan het Oekraïnse volk kenbaar maken.

Dat FIFA 23 geen Russische teams en het Russisch nationaal elftal bevat, komt voor velen niet als een verrassing. Toch zal het voor de échte voetbalfans een tegenvaller zijn. In gesprek met Eurogamer laat EA Sports weten het voorbeeld van hun partners FIFA en UEFA te volgen.

fifa-23-russische-teams

Het besluit van EA Sports zorgt ervoor dat enkele sterspelers komend jaar niet beschikbaar zijn in FIFA, mits zij geen transfer maken. In FIFA Ultimate Team zal je spelers als Malcom, Wilmar Barrios, Matvey Safonov en Cladinho vermoedelijk niet kunnen bemachtigen.

De meeste Nederlandse spelers in deze competitie hebben inmiddels een andere club gevonden. Verder betekent dit besluit het ontbreken van clubs als Zenit St. Petersburg, Dynamo Moskou, Spartak Moskou, FK Krasnodar en CSKA Moskou.

EA Sports kondigde eerder al andere andere maatregelen aan. Zo stopte de ontwikkelaar met de verkoop van alle games in Rusland. Ook werden Russische teams uit de huidige game FIFA 22 verwijderd.

FIFA 23 wordt wereldwijd op 30 september gelanceerd. Het voetbalspel komt uit op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia, PC en Nintendo Switch. EA Sports zegt de 'grootste FIFA ooit' op te leveren. Vertrouwde game modi, zoals Pro Clubs, Career Mode en FIFA Ultimate Team keren terug. Verder wordt het vrouwenvoetbal en een World Cup modus toegevoegd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.