Nieuws

Dit is de FIFA 23 Matchday Experience trailer

Dit is de FIFA 23 Matchday Experience trailer

De FIFA 23 Matchday Experience trailer is zojuist onthuld. EA SPORTS maakt in de trailer duidelijk dat de fans een verbeterde wedstrijddagervaring kunnen verwachten. Een uitstekende stadionsfeer, realistsche velden en herhalingen met augmented reality moeten dit bewerkstelligen.

EA SPORTS verdeelt de aanpassingen in Matchday Experience in drie categorieën. Dit zijn on the pitch, around the stadium en goals. We nemen een aantal van deze kleine, maar interessante features voor FIFA 23 met je door.

De ontwikkelaars vertellen in de FIFA 23 Matchday Experience trailer dat er op het veld het nodige gaat veranderen. Zo ziet in het nieuwe voetbalspel het gras er realistischer uit. Maakt een speler een sliding, dan is het opspringen van zand te zien en blijft de schade aan het veld gedurende de wedstrijd zichtbaar.

Verder krijg je in FIFA 23 meer filmische beelden te zien. Denk hierbij aan sfeerbeelden van het stadion, de fans en het enthousiasme van de managers. Zo lijkt iedere wedstrijd in FIFA op een topwedstrijd die op een internationale zender wordt uitgezonden.

EA SPORTS is voornemens geweest om het scoren van goals in FIFA 23 speciaal aan te laten voelen. De ontwikkelaar wil dit op verschillende manieren bereiken. Zo krijg je bij het scoren van een goals verschillende statistieken te zien. Hoe hard was het schot en hoe groot was de kans dat je zou scoren?

De FIFA 23 Matchday Experience wordt natuurlijk met veel meer functionaliteiten verrijkt. Wanneer je precies wil weten wat je kan verwachten, raden we je aan om de bovenstaande trailer aandachtig te bekijken.

FIFA 23 wordt wereldwijd op 30 september uitgebracht. Fans kunnen op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Stadia en Nintendo Switch met het nieuwe voetbal spel aan de slag. Er zijn twee FIFA 23 edities beschikbaar.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.