Nieuws

'FIFA 23 wordt mogelijk volgende week onthuld'

'FIFA 23 wordt mogelijk volgende week onthuld'

FIFA 23 wordt begin volgende week onthuld. Althans, als we de Twitter-gebruiker Donk mogen geloven. Donk weet onder andere te melden dat de cover art van de ultimate edition en de standard edition als eerst worden onthuld. De andere onthullingen vinden plaats in de weken die daarop volgen.

Dat het goed mogelijk is dat de 'reveal' vanaf volgende week plaatsvindt, blijkt ook uit eerdere geruchten. Zo wist journalist Tom Henderson te melden dat de onthulling van FIFA en andere games van uitgever EA in juli zou plaatsvinden. Desalniettemin moeten we onthouden dat het slechts geruchten zijn.

Volgorde van de FIFA 23 onthulling

Volgens Donk en andere content creators start de eerste FIFA 23 onthulling op woensdag 20 juli. Op dat moment is het duidelijk hoe de cover art van de ultimate edition eruit ziet. De cover art van de standard edition volgt daarna.

Verschillende features en game modi krijgen hun eigen exclusieve onthulling. FIFA 23 cross play is na de cover art aan de beurt. Daarna wordt de feature Hypermotion 2.0 toegelicht. Dit systeem is volgens de ontwikkelaars revolutionair en verdient daarom een eigen reveal.

Vervolgens worden achtereenvolgens Career Mode, Pro Clubs & Volta en Ultimate Team uitgelicht. Op 2 augustus deelt EA Sports waarschijnlijk de eerste officiële informatie over FIFA Ultimate Team.

Wat weten we na de onthulling van FIFA 23?

Na de onthulling van FIFA 23 weten we waarschijnlijk wanneer het nieuwe voetbalspel uitgebracht wordt. Ook moet duidelijk zijn welke FIFA 23-edities aangeschaft kunnen worden, waar men een pre-order kan plaatsen en wat deze edities moeten gaan kosten.

Verder moet duidelijk geworden zijn wat Hypermotion 2.0 precies inhoudt en hoe het voor een betere gameplayervaring gaat zorgen. Volgens de laatste geruchten gaat dit systeem een groot verschil maken in het realisme binnen het voetbalspel van EA Sports.

Tot slot verwacht Donk dat sterspeler Kylian Mbappé wederom in de 'coverart' wordt opgenomen. Dit was eveneens het geval bij FIFA 21 en FIFA 22. De aanvaller van Paris Saint-Germain zou volgens de content creator als bonus bij één van de edities inbegrepen zijn.

FIFA 23 is het laatste FIFA-spel dat door EA Sports wordt ontwikkeld. Na 30 jaar scheiden de wegen van de ontwikkelaar en de wereldwijde voetbalbond. EA SPORTS FC moet volgens de ontwikkelaar hét nieuwe voetbalspel worden. De voetbalbond FIFA heeft op zijn beurt aangegeven de FIFA-reeks met enkele nieuwe ontwikkelaars te continueren. Voordat het zover is, kunnen de fans nog één jaar van de vertrouwde formule genieten.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.