Artikel

De beste FIFA 23 aanvallers in Ultimate Team

De beste FIFA 23 aanvallers in Ultimate Team

De beste FIFA 23 aanvallers zijn de kers op de taart. Het gaat vaak om slechts enkele spelers, maar zij maken het team compleet. In het nieuwe voetbalspel zijn er bijzonder veel mogelijkheden, maar is een klein aantal spelers dat tot de allerbesten behoort. Deze gaan wij met je doornemen.

Ook in FIFA 23 houd je bij het aankopen van aanvallers rekening met jouw opstelling en natuurlijk het aantal coins dat je bezit. In de eerste weken en maanden na de lancering van EA SPORTS' nieuwste iteratie zijn onderstaande spelers immers nogal duur.

Vanaf 30 september 2022 is binnen FIFA een nieuw positiesysteem van kracht. Elke speler heeft één primaire positie en één of meerdere secundaire posities. Dit betekent dat een vleugelaanvaller mogelijk ook in de spits kan spelen. Zo heb je meer mogelijkheden bij het samenstellen van je FIFA Ultimate Team.

De beste FIFA 23 aanvallers

In onze selectie aanvallers maken we onderscheid tussen de verschillende types. Voorbeelden hiervan zijn de ST (spits), RW (rechter vleugelaanvaller) en LW (linker vleugelaanvaller). Tot slot geven we ook nog een goedkoop alternatief voor deze peperdure spelers.

Karim Benzema - 91 (ST)

Het afgelopen seizoen heeft Karim Benzema zijn plek in deze lijst verdiend. De spits/centrale aanvaller van Real Madrid heeft een uitstekend Champions League seizoen achter de rug en dat zien we terug in zijn statistieken. Benzema kan geweldig positie kiezen en afmaken.

Verder heeft de Fransman vier sterren skillmoves en weak foot, wat hem een veelzijdige speler maakt. De 35-jarige aanvaller heeft een algemene rating van 91 ontvangen.
fifa-23-aanvallers-karim-benzema Bron: ea.com

Robert Lewandowski - 91 (ST)

Robert Lewandowski is de beste afmaker in FIFA 23. De spits van FC Barcelona is misschien niet even veelzijdig, maar hij doet wat hij moet doen: doelpunten maken. Met 94 afmaken en 94 positioneren is hij dodelijk voor het doel. De Pool heeft een uitstekend schot en is een echte penalty specialist. Verder heeft hij vier sterren skillmoves en weak foot.
fifa-23-aanvallers-robert-lewandowski Bron: ea.com

Kylian Mbappé - 91 (ST)

Kylian Mbappé is het wonderkind van Paris Saint Germain. Hij is 24 jaar en razendsnel. Met 97 versnelling en 97 sprintsnelheid heeft deze speler geen moeite om verdedigers achter zich te laten. Combineer dat met 93 afmaken en je hebt een aanvaller waarmee je hoge ogen gaat gooien in FIFA Ultimate Team. Natuurlijk hangt er een fors prijskaartje aan Mbappé. De Fransman heeft verder vijf sterren skillmoves en vier sterren weak foot. Ook in benauwde situaties is dit een uitstekende voetballer.
fifa-23-aanvallers-kylian-mbappe Bron: ea.com

Mohamed Salah - 90 (RW)

Mohamed Salah is een vleugelaanvaller die op de flanken domineert. Hij heeft 91 sprintsnelheid en loopt dus gemakkelijk langs de meeste verdedigers heen. Ook voor het doel is hij gevaarlijk, want hij weet met 93 afmaken zijn doelpunten mee te pikken. De aanvaller van Liverpool FC heeft verder vier sterren skillmoves en drie sterren weak foot.
fifa-23-aanvallers-mohamed-salah Bron: ea.com

Goedkope optie: Christopher Nkunku - 86 (ST)

Christopher Nkunku is een goedkope optie voor de eerste weken en/of maanden in FIFA 23. De Fransman heeft een flinke upgrade gehad ten opzichte van vorig jaar. Met 87 versnelling en 89 sprintsnelheid is het een snelle aanvaller. Hij kan uitstekend afmaken en positioneren en dribbelen kan je ook aan hem overlaten. De speler van Red Bull Leipzig heeft verder vijf sterren skillmoves en drie sterren weak foot.
fifa-23-aanvallers-christopher-nkunku Bron: ea.com

Geen Messi of Ronaldo?

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo behoren nog steeds tot de beste spelers ter wereld in FIFA 23. Echter lijkt hun tijdperk van absolute dominantie voorbij. Dit jaar hebben beide spelers dusdanig veel snelheid verloren dat ze waarschijnlijk niet meer tot de meta behoren.

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de beste FIFA 23 opstellingen, FIFA 23 Web App en Companion App en FIFA 23 edities.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.