Nieuws

De ratings van Ajax, PSV en Feyenoord in FIFA 23

De ratings van Ajax, PSV en Feyenoord in FIFA 23

De ratings van Ajax, PSV en Feyenoord in FIFA 23 zijn gelekt. Door het vroegtijdig uitbrengen van de game door EA Sports is bekend hoe goed de spelers van de Nederlandse topteams worden ingeschat door EA. De hoogst gewaarde speler die in Nederland voetbalt is een Ajacied, maar ook Feyenoord en PSV hebben hele mooie selecties.

Het zal niemand verbazen, maar Dusan Tadic is de beste Eredivisie-voetballer in FIFA 23. De Serviër die vorig seizoen de meeste goalbijdrages had in Nederland heeft een rating van 84 gekregen, dat is even hoog als vorig seizoen. De een-na-beste speler is Cody Gakpo, de buitenspeler van PSV moet het met een puntje minder doen met een rating van 83. Gakpo is liefst vijf punten gestegen ten opzichte van FIFA 22. Een mooie rating voor de eerste wedstrijden in het Philips Stadion in FIFA.

De andere spelers met een rating in de 80 zijn de Ajacieden Berghuis (82), Blind (80), Timber (80), Bergwijn (80), Alvarez (80). Naast Gakpo behalen ook Sangare (81) en Benitez (80) een mooie waarde. De hoogste spelers van Feyenoord zijn Kökcu en Bijlow met een rating van 79. Ook Wijndal, Klaassen (Ajax) en De Jong (PSV) kregen deze rating. Trauner (Feyenoord) en Veerman (PSV) worden net iets lager ingeschat door de kenners van EA Sports. Overigens is de kans groot dat spelers als Karlsson (AZ) en Unnerstall (FC Twente) ook dergelijke rating hebben, maar de waardes van AZ- en Twente-spelers is nog niet gelekt. Verder missen bij PSV ook de ratings van Boscagli en Madueke die beide vorig seizoen op 77 zaten. Buiten dat kan je hieronder alle ratings van de top drie van Nederland vinden.

FIFA 23 Eredivisie Ratings

Naast de Eredivisie is ook bekend hoe hoog EA Nederlanders in het buitenland schat. Van Dijk is de beste Nederlander met een rating van 90. Hij wordt gevolgd door Frenkie de Jong (87), Memphis Depay (85), De Ligt (85) De Vrij (84), Dumfries (82), De Roon (80), Hateboer (80), Koopmeiners (80) en Wijnaldum (80). Gezien het om pre-release ratings gaat, kunnen deze nog veranderen.

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend