Artikel

Dit zijn de beste middenvelders in FIFA 23

Dit zijn de beste middenvelders in FIFA 23

In FIFA 23 zijn middenvelders enorm belangrijk. Ze vormen de schakel tussen de verdediging en de aanval en zorgen voor balans op het veld. Het voetbalspel kent natuurlijk een groot aantal spelers, maar wat zijn eigenlijk de allerbeste middenvelders? Daar gaan we achter komen.

Bij het aankopen van middenvelders in FIFA 23 houd je rekening met de beste opstelling(en) die jij gebruikt. Niet elke speler is geschikt voor elke positie, maar FIFA Ultimate Team hebben alle spelers één primaire positie en één of meerdere secundaire positie(s).

De beste FIFA 23 middenvelders

In onze selectie middenvelders maken we onderscheid tussen de verschillende types. Dit zijn de CAM (centraal aanvallend), CVM (centraal verdedigend), CM (centraal), LM (linker) en RM (rechter). Aan de spelers in deze lijst zal, met name in het begin, een flink prijskaartje hangen.

Bernardo Silva - 88 (CAM)

Bernardo Silva is één van de beste centraal aanvallende middenvelders in FIFA 23. De speler van Manchester City kan uitstekend dribbelen en heeft een goede pass in huis, precies wat een speler op zijn positie moet kunnen. Bijna alle statistieken, behalve zijn snelheid, zijn verbeterd in FIFA 23.

Een nadeel van Bernardo Silva is wellicht zijn drie sterren zwakke been. Ook zijn snelheid is misschien niet optimaal, maar zijn uithoudingsvermogen maakt daarentegen veel goed.
fifa-23-middenvelders-bernardo-silva Bron: ea.com

Kevin de Bruyne - 91 (CM)

Kevin de Bruyne is de beste centrale middenvelder en één van de beste spelers in FIFA 23. Net als Bernardo Silva komt hij uit voor Manchester City. De Belg heeft een geweldige pass en een uitstekend schot in huis. Met een vijf sterren zwakke been weet hij alle spelers om hem heen met het grootste gemak te bereiken.

De Bruyne is dit jaar iets trager dan voorheen, maar zijn overige statistieken maken dit meer dan goed. Houd ook met deze speler rekening mee dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt.
fifa-23-middenvelders-kevin-de-bruyne Bron: ea.com

Joshua Kimmich - 89 (CVM)

Joshua Kimmich is een Duitse centraal verdedigende middenvelder. De spelers van FC Bayern München is één van de tragere spelers van dit lijstje. Toch is dat voor een verdedigend ingestelde middenvelder niet zo belangrijk. Kimmich maakt deze statistieken meer dan goed met zijn vermogen om te passen, dribbelen en verdedigen. Verder heeft deze speler een uitstekend uithoudingsvermogen.
fifa-23-middenvelders-joshua-kimmich Bron: ea.com

Sadio Mané - 89 (LM)

Sadio Mané voetbalt tegenwoordig bij FC Bayern München en is de beste linker middenvelder in FIFA 23, volgens de statistieken althans. De Senegalees is razendsnel en het feit dat hij ook nog een prima voorzet kan geven, maakt het tot een levensgevaarlijke voetballer voor de tegenstander.

Mané past niet binnen elke opstelling, want in zijn verdedigende taken zal hij waarschijnlijk tekort schieten. Zijn vier sterren skillmoves en vier sterren weak foot zijn wel een positieve bijkomstigheid.
fifa-23-middenvelders-sadio-mane Bron: ea.com

Serge Gnabry - 85 (RM)

Serge Gnabry is absoluut de minste voetballer van deze lijst. Gelukkig is het door het nieuwe positiesysteem in FIFA 23 mogelijk om een speler die normaliter niet als rechter middenvelder speelt op deze positie te gebruiken. Maar, Gnabry is nog steeds een uitstekende middenvelder om in je Ultimate Team te hebben. Hij is relatief snel en kan een goede voorzet geven. Verdedigend is hij wat minder sterk en hij mist ook de nodige kracht.
fifa-23-middenvelders-serge-gnabry Bron: ea.com

Icons in FIFA 23

De FIFA 23 Icons behoren natuurlijk ook tot de beste spelers van het voetbalspel. Icons zijn spelerskaarten van legendarische voetballers die inmiddels gestopt zijn. Op dit moment zijn er vier varianten: Base, Middle, Prime en Moments.

Naast dat Icons uitstekende statistieken hebben, kennen deze spelerskaarten een aantal voordelen. Een voorbeeld hiervan is de volledige chemistry (3) die deze spelers op hun voorkeurspositie hebben.

Het is echter niet zo vanzelfsprekend dat jij een Icon aan je Ultimate Team kunt toevoegen. Met name in de beginfase van FIFA 23 zijn deze spelerskaarten enorm duur. Hetzelfde geldt overigens (in mindere mate) voor de FIFA 23 Heroes. De volgende Icons van FIFA 23 middenvelders behoren tot de beste:

  • Ruud Gullit (CM)
  • Zinedine Zidane (CAM)
  • Gheorghe Hagi (CAM)
  • Xavi Hernández (CM)
  • Kaká (CAM)
  • Frank Rijkaard (CDM)
  • Lothar Matthäus (CM)
  • Andrea Pirlo (CM)

Weet je één van de bovenstaande middenvelders aan je Ultimate Team toe te voegen, dan weet je dat je hard opweg bent om een uitstekend team neer te zetten.

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App en FIFA 23 edities.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek
Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.