Nieuws

Ook na 2023 blijven er FIFA-games verschijnen

Ook na 2023 blijven er FIFA-games verschijnen

Ondanks de breuk met EA SPORTS blijft FIFA voetbalgames uitbrengen. Dit laat de voetbalbond in een statement op hun website weten. FIFA wil met verschillende studio's en ontwikkelaars de beste games ontwikkelen en meer mogelijkheden bieden voor voetbal- en game-liefhebbers.

Na FIFA 23 verschijnen er dus gewoon nieuwe iteraties. FIFA 24, FIFA 25 en de daarop volgende titels worden de komende jaren uitgebracht. Ze worden echter door andere organisaties ontwikkeld. Daarmee gaat FIFA na jaren van samenwerking de strijd aan met EA SPORTS, dat gisteren aangaf verder te gaan met EA SPORTS FC.

FIFA en EA SPORTS gaan concurreren

Na een jarenlange samenwerking gaan FIFA en EA SPORTS de concurrentiestrijd met elkaar aan. Al geruime tijd worden binnen de FIFA franchise de meest succesvolle voetbal- en sportgames ontwikkeld. Speel je een voetbalspel, dan hebben we het over FIFA. Vanaf 2023 zal dat niet meer zo vanzelfsprekend zijn.

Volgens de president van de voetbalbond blijft FIFA de beste optie voor voetbal- en game-liefhebbers. De strategie van FIFA is gericht op aanbieden van 'verschillende mogelijkheden en producten'. De voetbalbond geeft aan dat er op dit moment al games geproduceerd worden die in het derde kwartaal van dit jaar moeten verschijnen. Welke studio's daaraan verbonden zijn, is nog niet duidelijk.

Embedded content: https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1524054021186768896

EA SPORTS gaat de komende jaren verder met EA SPORTS FC. De ontwikkelaar heeft al jaren succes en heeft met game modi, zoals Career Mode en FIFA Ultimate Team een sterke binding met de voetbalwereld weten te creëren. EA blijft in de toekomst een realistische voetbalervaring voor gamers voortzetten.

Om dit te realiseren heeft de organisatie contracten afgesloten met ongeveer 700 teams, 100 stadions, meer dan 30 competities en maar liefst 19.000 voetballers. Grote competities en toernooien, zoals de Champions League, Bundesliga en de Premier League maken in ieder geval onderdeel uit van EA SPORTS FC.

Hoewel beide partijen elkaar digitaal bedanken, is één ding duidelijk: de strijd barst de komende jaren los. Voordat het zo ver is, genieten de voetbalfans nog éénmaal van de oude formule. Dit is FIFA 23, ontwikkeld door EA SPORTS.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.