Nieuws

Brazilië wint FIFA Nations Cup

Brazilië wint FIFA Nations Cup

De laatste grote winnaar van het FIFA-seizoen is Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land wist in de finale van het wereldkampioenschap Polen te verslaan door een goal in de slotseconden. Met de overwinning komt een einde aan het wereldkampioenschap FIFA 22 dat de afgelopen drie weken plaatsvond in Kopenhagen. In Denemarken werd de beste speler, het beste team en het beste land ter wereld gekroond tot wereldkampioen.

Nederland viel gisteren, na een pijnlijke nederlaag in de achtste finale tegen Zweden (3-1), al af in de Nations Cup. Datzelfde Zweden kwam tot de halve finale, waar verloren werd van Polen (6-1). De andere halve finale ging tussen Italië en Brazilië. Na twee ongelooflijk spannende duels (5-4) waren het de Brazilianen die zich op mochten maken voor de finale.

Het eerste duel tussen Brazilië en Polen was weinig spannend en eindigde in een 0-0. Het gaf beide teams een rustpauze. Na een ceremonie waarin voormalig doelman Kasper Schmeichel in het zonnetje werd gezet begon het tweede en allesbeslissende finaleduel. In dat duel was het Polen dat als eerste de trekker overhaalde en op voorsprong kwam. Na een goede individuele actie kwam Brazilië in de tweede helft langszij. Na een offensief van Polen leek ook de tweede game in een gelijkspel te eindigen. Waar het publiek zich klaarmaakte voor een verlenging, was het echter Brazilië dat het duel besliste. Met twintig seconden op de klok scoorden de Zuid-Amerikanen en was het wereldkampioenschap binnen.

Behalve de FIFAe Nations Cup, werden ook toernooien gespeeld door individuele spelers en clubteams. Bij de individuele spelers wist de Duitser Umut het wereldkampioenschap veilig te stellen. Bij de FIFAe Club World Cup was het Spaanse team Movistar Riders het sterkste. De beste Nederlandse prestaties kwamen op naam van Levi de Weerd en Emre Yilmaz. Beide spelers wisten de halve finale te bereiken. Vrijwel alle grote FIFA-toernooien van dit jaar zijn nu gespeeld waardoor we ons rustig op kunnen maken voor FIFA 23 dat in het najaar verschijnt.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend