Artikel

Alles over FIFA 23 Division Rivals

Alles over FIFA 23 Division Rivals

Vanaf 30 september 2022 kunnen gamers en voetbalfans met FIFA 23 Division Rivals aan de slag. Binnen deze online seizoensgebonden competitie speel je tegen spelers van gelijkwaardig niveau. Wie goed presteert, kan op toffe beloningen rekenen. We vertellen je alles wat je moet weten om goed voorbereid aan de slag te gaan.

FIFA 23 is de laatste FIFA-game die door EA SPORTS wordt ontwikkeld. Nog één jaar kunnen fans genieten van vertrouwde formule's, zoals Division Rivals binnen FIFA Ultimate Team. In de herfst van 2023 gaat de ontwikkelaar op eigen houtje verder met EA SPORTS FC.

Hoe werkt Division Rivals?

FIFA 23 Division Rivals is vrij simpel. Het is een online seizoensgebonden competitie die zich binnen Ultimate Team afspeelt. Deze game modus heeft een rangensysteem en jouw vaardigheidsniveau bepaalt welke rang je hebt. Door wedstrijden tegen andere spelers te spelen én te winnen, verdien je beloningen en stijg je in rang.

De seizoenen van Division Rivals hangen samen met die van Ultimate Team en duren ongeveer zes weken. Sommige beloningen verdien je gedurende het seizoen en andere ontvang je wekelijks, waarover later meer.

Divisies en progressie boeken

Binnen Division Rivals wordt gebruik gemaakt van een soort rangensysteem. Dit systeem bestaat uit divisies. Deze divisies hebben op hun beurt weer enkele fasen. Iedereen begint in divisie 10 en door wedstrijden te winnen, doorloop je verschillende fasen en beland je in de volgende divisie.

In totaal zijn er elf divisies. Weet je een aantal wedstrijden in divisie 10 te winnen, promoveer je naar 9, vervolgens naar 8 en zo werk je jezelf steeds verder naar beneden tot divisie 1. Voor de allerbeste spelers is er de Elite Division.

EA SPORTS heeft winstreeksen geïntroduceerd om progressie boeken makkelijker te maken. Win je twee wedstrijden achter elkaar, dan volgt een winstreeks en ga je bij elke volgende overwinning twee fasen vooruit. Mocht je gelijkspelen, dan blijf je waar je bent.

fifa-division-rivals-rewards

Wekelijkse en seizoensgebonden beloningen

Zoals het een goede competitie betaamt, wordt er in Division Rivals niet alleen voor de eer gespeeld. Afhankelijk van welke rang een speler in zijn divisie behaalt, kunnen er verschillende beloningen verdiend worden. Er zijn grofweg twee soorten beloningen:

Wekelijkse beloningen

Spelers worden in Division Rivals beloond voor hun prestaties gedurende het seizoen. Maar, het is ook mogelijk om wekelijkse beloningen (weekly rewards) te verdienen. Daarvoor moet je elke week een bepaald aantal wedstrijden winnen. Hetzelfde geldt voor de upgrade rewards, maar dan is een groter aantal overwinningen vereist.

De beloningen die je hiervoor ontvangt, zijn afhankelijk van de divisie waarin je zit. Mocht je in divisie 6 starten en aan het einde van de week in divisie 5 eindigen, dan ontvang je de beloningen die bij divisie 5 horen. De beloningen bestaan uit munten, een aantal verhandelbare pakketjes of het dubbele aantal pakketten, maar dan onverhandelbaar.

Seizoensgebonden beloningen

Ieder seizoen kun je drie mijlpaalbeloningen verdienen. Hiervoor moet je een bepaald aantal wedstrijden in Division Rivals spelen. Aan welke vereisten je moet voldoen om een beloning te verdienen, is afhankelijk van de divisie waarin je zit.

Beloningen claimen

De wekelijkse beloningen van Division Rivals kunnen geclaimd worden wanneer de weekcompetitie beëindigd is. Daarnaast is het mogelijk om de seizoensgebonden beloningen aan het einde van het seizoen te claimen. Deze seizoenen duren dus ongeveer zes weken.

Cross-play in Division Rivals

Binnen Division Rivals kan van de cross-play functionaliteiten gebruik gemaakt worden. Cross-play biedt spelers de mogelijkheid om het tegen spelers die op andere platformen actief zijn op te nemen. Daarvoor moeten zij wel op een platform dezelfde generatie spelen.

  • Oude generatie: PlayStation 4 en Xbox One
  • Nieuwe generatie: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC en Stadia

De introductie van cross-play heeft ook gevolgen voor het wereldwijde top 200-klassement. Hierop zijn de beste spelers van alle platformen te zien. Je moet cross-play ingeschakeld hebben om dit klassement te zien.

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.
Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders