Nieuws

EA Sports overweegt de naam van FIFA te veranderen

EA Sports overweegt de naam van FIFA te veranderen

EA Sports heeft in een blogpost op hun website aangegeven na te denken over een naamsverandering voor het populaire voetbalspel FIFA.

In de blogpost bespreekt de ontwikkelaar de nieuwe FIFA editie en hoe de toekomst er uitziet. FIFA 22 is een van de meest succesvolle spellen van EA, en het is pas net uit. Sinds FIFA 22 uit is hebben meer dan negen miljoen unieke spelers het spel gespeeld, zijn er bijna acht miljoen Ultimate Team squads gemaakt en 460 miljoen wedstrijden gespeeld.

Naamsverandering FIFA

Het bedrijf achter het voetbalsimulatiespel geeft in de blog aan in de toekomst te gaan onderzoeken of een naamsverandering een optie is. EA bedoelt hiermee dat ze de overeenkomst met FIFA met betrekking tot de naamgevingsrechten gaan herzien. Hoe snel de spelontwikkelaar hiermee gaat beginnen is niet bekend.

Toekomst

EA wil de beste ervaring creëren voor de voetbalfan. Om dat te doen luisteren ze naar wat de community wil en gaan ze veel partnerships aan om de groeiende community te kunnen ondersteunen. Door samen te werken met veel verschillende bedrijven en organisaties biedt EA de enige voetbalsimulatie waar spelers gebruik kunnen maken van de UEFA Champions League, UEFA Europa League, CONMEBOL Libertadores, Premier League, Bundesliga en LaLiga Santanders.

De spelontwikkelaar ziet een mooie toekomst tegemoet en het blijft een prioriteit om de beste ervaring voor fans te creëren, of de game nou FIFA heet of een andere naam heeft.

Electronic Arts

Naast FIFA is EA de ontwikkelaar achter andere grote games als Need for Speed, Apex Legends, The Sims en Battlefield. Het in Amerika gebaseerde bedrijf wist in coronatijd 5.6 miljard dollar winst te maken. Battlefield 2042, de nieuwste game van EA, komt op vrijdag 22 oktober uit. De beta van de aankomende Battlefield is gisteren van start gegaan en is speelbaar tot zondag 10 oktober.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen