Artikel

Welke FIFA 23 editie kies jij?

Welke FIFA 23 editie kies jij?

EA Sports heeft het nieuwe voetbalspel FIFA 23 officieel aangekondigd. Hoewel de release nog even op zich laat wachten, kunnen de fans nu al verschillende FIFA 23 edities pre-orderen. Wij leggen je alles uit, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

Traditiegetrouw biedt ontwikkelaar EA Sports meerdere FIFA edities aan. Net als vorig jaar zijn er twee FIFA 23 edities beschikbaar. Dit zijn de Ultimate Edition en de Standard Edition. Beide versies van het populaire voetbalspel hebben hun eigen voordelen, cover art en prijskaartje. Inhoudelijk zijn de versies gelijkwaardig.

FIFA 23 Standard Edition

De FIFA 23 Standard Edition is de basisversie van het nieuwe voetbalspel. Pre-order je deze versie, dan krijg je het spel op de dag van de release binnen en kan je genieten van alle nieuwe features en vernieuwde game modi binnen FIFA. Aanvullend krijg je vermoedelijk de volgende bonussen:

 • Één Team of the Week 1-speler
 • Kylian Mbappé leenitem
 • FUT ambassadeur leenspeler naar keuze
 • Career Mode Talent van eigen bodem

Fans kunnen de FIFA 23 Standard Edition voor verschillende platformen aanschaffen. Dit zijn de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC en Stadia.

Ben je in het bezet van een PlayStation 4 of Xbox One en wil je komend jaar de overstap maken naar een nieuwe generatie console, onthoud dan dat je met deze versie het nieuwe FIFA-spel opnieuw los moet aanschaffen.

fifa-23-standaard-editie

FIFA 23 Ultimate Edition

Voor de gamende voetbalfans die nét dat beetje extra willen is er de FIFA 23 Ultimate Edition. Deze versie van het voetbalspel is inhoudelijk gelijk aan de Standard Edition. Het verschil zit echter in de bonussen die je bij een pre-order of reguliere aanschaf ontvangt. Dit zijn alle bonussen:

 • Je krijgt drie dagen Early Access
 • Dual Entitlement: speel één versie op beide generatie consoles
 • Één untradeable FUT Ones To Watch item
 • 4600 FIFA Points
 • Één Team of the Week 1-speler
 • Kylian Mbappé leenitem
 • FUT ambassadeur leenspeler naar keuze
 • Career Mode Talent van eigen bodem

Een extra in-game pre-order bonus

Naast de bovenstaande bonussen krijgen de fans die FIFA 23 Ultimate Edition voor 24 augustus in-game bestellen nóg wat leuke extraatjes. Zij ontvangen immers een untradeable FIFA World Cup FUT Hero item. Deze bonus staat dus in het teken van het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november tot en met 18 december 2022 gespeeld wordt.

Verder ontvangen de fans die het voetbalspel in-game bestellen 10% korting op hun Ultimate Edition variant. In-game bestellen kan door FIFA 22 op te starten en daarna op de widget 'pre-order FIFA 23' te drukken. Je wordt vervolgens naar de winkel gebracht. Daar kan je middels een betaalmethode naar keuze je bestelling plaatsen.

fifa-edities-bonussen

Meer FIFA 23 met EA Play Early Access

De échte FIFA-fanatiekelingen kunnen ervoor kiezen om een EA Play abonnement te nemen. EA Play is een videogamelidmaatschap waarmee je voordelen geniet met betrekking tot alle EA-games, waaronder dus FIFA 23.

Zo heb je met EA Play Early Access de mogelijkheid om vanaf 27 september tien uur FIFA 23 te spelen vóór de release. Besluit je de game aan te schaffen, dan neem je de geboekte voortgang gewoon mee.

Wat is de beste keuze?

Het is helemaal aan jou wat de beste FIFA 23 editie is. Speel je FIFA-dagelijks en ben je een échte FIFA-fanaat? Dan is de aanschaf van FIFA 23 Ultimate Edition het overwegen waard. Ook als je verwacht in de nabije toekomst over te stappen naar een nieuwe generatie console, doe je er wellicht verstandig aan om de Ultimate Edition aan te schaffen.

Wat inhoud betreft, is het echter allerminst nodig. Alle features, game modi en seizoensgebonden content is in beide edities hetzelfde. Heb je daarnaast al een PlayStation 5, Xbox Series X/S of een PC en geef je niets om de bonussen? Dan volstaat de normale versie natuurlijk ook. Ook wanneer je geen plannen hebt om van console te verwisselen, doe je er wellicht verstandig aan om voor de goedkopere versie te kiezen.

Meer informatie over FIFA 23

We snappen dat je misschien meer informatie over FIFA 23 wil voordat je een keuze maakt of je de game gaat aanschaffen. De formule van het voetbalspel blijft net als voorgaande jaren ongewijzigd.

Ontwikkelaar EA Sports probeert echter met verschillende nieuwe features verbeteringen aan te brengen. Voorbeelden van features zijn FIFA 23 cross-play en hypermotion 2.0. Ook krijgt de game een World Cup modus.

Verder worden bestaande game modi verder ontwikkeld. FIFA Ultimate Team keert terug met gloednieuwe promo's en nieuwe spelerskaarten. Ook de game modi Career Mode, Pro Clubs en Volta zijn speelbaar binnen FIFA 23. Daarnaast is het ook komend jaar mogelijk om aanpassingen aan je Ultimate Team aan te brengen middels de FIFA 23 Web App & Companion App.

Tot slot is het handig om te weten dat FIFA 23 de laatste FIFA-game is die door EA Sports wordt ontwikkeld. De samenwerking tussen FIFA en EA Sports houdt op te bestaan. Het voetbalspel dat we al jaren kennen, gaat verder onder de naam EA SPORTS FC.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek
Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.