Artikel

Check hier de beste game settings voor FIFA 23!

Check hier de beste game settings voor FIFA 23!

Met verschillende FIFA 23 game settings biedt EA SPORTS de mogelijkheid om het voetbalspel naar jouw hand te zetten. Dit zorgt voor een prettige speelervaring, maar kan je ook net dat kleine beetje voordeel ten opzichte van je tegenstander geven. Laten we snel kijken naar de beste instellingen.

In FIFA 23 zijn nieuwe game modi en functionaliteiten beschikbaar. De ontwikkelaars voeren de nodige aanpassingen door, maar veel zaken zijn ook hetzelfde gebleven. Om orde in de chaos te scheppen, nemen we de beste game settings met je door. Hetzelfde doen we voor de beste FIFA 23 controller settings, een reeks instellingen die misschien nóg belangrijker is om je wedstrijden in FIFA Ultimate Team te winnen.

Natuurlijk zijn zaken als camera-, video- en audio-instellingen voor een groot deel persoonlijke voorkeur, dus neem ons advies mee als richtlijn, maar kijk vooral naar wat jij zelf fijn(er) vindt spelen en hoe jij de meeste overwinningen binnen weet te slepen. Dat weegt uiteindelijk zwaarder mee dan onze adviezen.

Het aanpassen van de FIFA 23 settings doe je in het menu. Eenmaal in het hoofdmenu aangekomen volg je de volgende stappen:

 • Aanpassen
 • Instellingen
 • Spel-instellingen

Vervolgens kun je navigeren door de verschillende tabbladen die we hieronder bespreken.

Camera settings

Één van de belangrijkste instellingen in FIFA 23 zijn de camera settings. Het is natuurlijk belangrijk om een goed overzicht te hebben van hetgeen er op het veld gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan de positionering van je eigen spelers en die van je tegenstanders.

Dit bepaalt hoe je het spel gaat spelen, gaat aanvallen én verdedigen. Wij geloven dat overzicht over het veld de kwaliteit van je wedstrijden zal verbeteren, en dus hebben wij daar ook de camera settings op geselecteerd.

Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om de camera dichter op het veld (en de spelers) te zetten, om meer details te kunnen zien. Dit is vooral handig als je meer van de 1-op-1 acties bent. Toch zijn wij van mening dat overzicht meer winst oplevert.

 • Single Player Camera: Tele Broadcast
 • Multiplayer Camera: Tele Broadcast
 • Locked to Player: Tele Broadcast
 • Pro Clubs Camera: Tele Broadcast
 • Be a Keeper Camera: Tele Broadcast
 • Camera Settings: Custom
 • Camera Height: ~12
 • Camera Zoom: ~2

Waar Tele Broadcast staat, is ook Co-Op een goede optie. Dit is, zoals zo veel instellingen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

TIP: Speel na het aanpassen van je camera wel altijd eerst even offline (Aftrap) met de nieuwe camera, zodat je zeker weet dat je het ook in online wedstrijden met deze instellingen op wilt nemen in bijvoorbeeld FIFA Division Rivals.

Visueel

Visuele instellingen zijn wellicht nog meer persoonsgebonden dan de camera-instellingen. Toch brengen we hier ook advies over uit, met instellingen die volgens ons de beste spelervaring verzorgen.

 • Weergave: Spelersnaam en -indicator
 • Spelersindicator: Spelersnaam

Met de standaardinstellingen zie je de naam van je tegenstander. Door dit aan te passen naar spelersnaam zie je welke in-game speler aan de bal is. Soms kan het lastig zijn om te zien welke speler aan de bal is. Dit kan een groot verschil maken als je dit wel door hebt, bijvoorbeeld door te weten wat de sterkste been is van de desbetreffende speler. 

De overige instellingen van dit tabblad zijn écht persoonlijke voorkeur. Wil je bijvoorbeeld de radar in 2D of 3D? Of wil stoor je je aan de extra informatie over bepaalde spelers die soms onder het scorebord verschijnt? In dit scherm kan je dit allemaal aanpassen.

Regels

Het kleinste tabblad van de settings en wat ons betreft ook het minst relevant. Deze instellingen hebben namelijk alleen effect op offline wedstrijden, aangezien je hier blessures, buitenspel, kaarten en hands aan of uit kunt zetten. Leuk om misschien mee te spelen als je met vrienden op de bank zit, maar verder niet echt noemenswaardig.

Geluid

Geluid in FIFA 23 is persoonsgebonden en met de instellingen is geen wezenlijk voordeel ten opzichte van je tegenstander te behalen. Geniet je wel van het commentaar bij de wedstrijd, of heb je liever alleen stadiongeluiden? Je kunt het hier allemaal los van elkaar aanpassen, evenals commentaar vanaf de zijlijn en het volume van de muziek in de menu's.

Spelaanpassing gebruiker/CPU

Dit zijn instellingen die eigenlijk ook nooit iemand aanpast. Ze zijn er om het spelen tegen de computer wellicht makkelijker of juist moeilijker te maken, maar wij raden je aan deze settings gewoon allemaal lekker te laten staan.

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek
Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven
Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.