Nieuws

Levi de Weerd bereikt top 4 WK FIFA voor clubteams

WK FIFA 22 voor Clubteams Header

Levi de Weerd heeft de halve finale van de FIFAe Club World Cup. De Nederlandse speler die speelt voor Ninjas in Pyjamas wist gisteren zowel de achtste als de kwartfinale winnend af te sluiten. De Nederlandse delegatie van Team Gullit werd gisteren al uitgeschakeld.

Op papier leek de achtste finale een koud kunstje; Ninjas in Pyjamas wist de eerste plek in poule A te pakken en mocht dus optreden tegen de nummer vier van poule C, het Arabische ANKAA Esports. Levi ‘LevideWeerd’ de Weerd en zijn Zweedse teamgenoot Olle ‘Ollelito’ Arbin hadden gigantisch veel moeite tegen het team uit het Midden-Oosten. Het eerste duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarna de Ninjas tweede duel nipt met 2-1 naar zich toetrokken.

De kwartfinale was de volgende horde en daarin was Schalke 04 de tegenstander. De Duitsers staan een stuk hoger aangeschreven dan de vorige opponent, maar Levi en Ollelito hadden relatief weinig moeite met hun tweede tegenstander van de dag. Het eerste duel werd met 2-0 gewonnen, waarna een zakelijke 1-0 winst in het laatste duel volgde. In de halve finale is vandaag Serious About FIFA de tegenstander. Dat team won gisteren van Reply Totem (2-1), dat de poulefase ongeslagen was doorgekomen, en Team Heretics(2-1).

Aan de andere kant van het bracket spelen Riders en MGCF eSports tegen elkaar. Riders versloeg gisteren Dire Wolves (2-0) en exceL (3-2), terwijl MGCF eSports won van KRÜ Esports (2-1) en titelfavoriet Fnatic (3-1). De halve finale tussen Riders en MGCF begint rond 15:00, terwijl de Levi de Weerd ongeveer een uur later aantreedt tegen Serious About FIFA. De grote finale begint vervolgens rond half zes.

Het WK FIFA voor clubteams is het tweede toernooi van het wereldkampioenschap FIFA. Vorige week werd de Duitser Umut gekroond tot beste individuele speler ter wereld, terwijl volgende week de Nations Cup, het wereldkampioenschap voor landenteams wordt gespeeld, Nederland speelt daar in de poulefase onder andere tegen Marokko.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend