Nieuws

Poulefase eindstation voor Team Gullit op WK FIFA

Poulefase eindstation voor Team Gullit op WK FIFA

Team Gullit is er niet in geslaagd de poulefase van het wereldkampioenschap FIFA te overleven. In de laatste speelronde moest het van hekkensluiter DUX America winnen, maar ondanks een comeback werd er met 2-3 verloren.

Team Gullit had op papier een redelijk makkelijke loting zo leek het. Fnatic was de grote favoriet in de poule, maar GBX Esports Team, NEO, Dire Wolves en DUX America zijn niet de grootste namen. Gisteren begon Team Gullit twijfelachtig en stond het na vijf wedstrijden op de vierde plek. Vandaag verliep echter dramatisch en was de vijfde plek het hoogst haalbare.

Fnatic (22 punten) eindigt de groep op de eerste plek, gevolgd door GBX Esports (16), NEO (13), Dire Wolves (13), Team Gullit (11) en DUX America (8). De beste vier teams gaan door naar de achtste finales die morgen worden gespeeld. Voor Dani Visser en Manuel Bachoore is het wonden likken en doorgaan; volgende week spelen zij met het nationale team het wereldkampioenschap voor landenteams.

Ondanks dat het enige Nederlandse team is uitgeschakeld op dit WK, is er nog wel een Nederlandse speler actief. Levi Visser wist met Ninjas in Pyjamas, dat een samenwerking heeft met Team Gullit, de eerste plek in poule A te bemachtigen. Met vier overwinningen en zes gelijke spelen zijn zij met Fnatic en Reply Totem Esports de enige teams die nog niet verloren.

Morgen staan de achtste finales op het programma. Levi de Weerd speelt met Ninjas in Pyjamas dan tegen ANKAA Esports. Ook de kwartfinales worden morgen gespeeld, waarna op zaterdag de halve finales en de grote finale worden afgewerkt. Volgende week volgt vervolgens de afsluiting van drie weken FIFA-spektakel in Kopenhagen, dan zullen landenteams in gaan spelen om de wereldtitel. Voor Nederland zullen naar alle waarschijnlijkheid Levi de Weerd, Dani Visser en Manuel Bachoore actief zijn op het toernooi. Vorige week was het wereldkampioenschap voor individuele spelers, Nederlander Emre Yilmaz bereikte toen de halve finale, het toernooi werd gewonnen door de Duitser Umut.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend