Nieuws

PSV wint FIFA-toernooi Nordic Masters 2021

PSV wint FIFA-toernooi Nordic Masters 2021

Dennis Verhoeven en Ali Riza Aygün hebben namens PSV het internationale FIFA-toernooi Nordic Masters 2021 gewonnen. De esporters van de voetbalclub uit Eindhoven namen het op tegen teams uit Denemarken, Finland en Zweden. Naast de titel nemen de winnaars ook tienduizend dollar aan prijzengeld mee naar huis.

Embedded content: https://twitter.com/PSVDennis_/status/1402366594328711168

Nordic Masters 2021 vond plaats in de Deense hoofdstad Kopenhagen. DreamHack Sports Games (DHSG) verzorgde de productie en uitzending van het evenement vanuit de eSuperliga Studio. Voor het toernooi werden vier clubs uit verschillende Europese landen uitgenodigd. Naast PSV waren dat het Deense FC Copenhagen, het Finse FC Haka en IFK Göteborg uit Zweden. Elke club nam deel met twee spelers, waarvan de ene speelt op PlayStation en de ander op Xbox.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=k078ahyNIvY

Favorieten

PSV werd vorige week nog landskampioen na het winnen van de eDivisie, de nationale FIFA-competitie van Nederland. Verhoeven en Aygün golden dan ook als de favorieten om Nordic Masters te winnen.

Toch was het geen makkelijk toernooi voor de esporters van PSV. De eerste tegenstander, FC Haka uit Finland, bleken uitdagender dan verwacht. Aygün had voor het grootste deel van de eerste pot een voorsprong en wist te winnen met 3-2. Voor Verhoeven werd het lastiger: hij kwam 0-3 achter te staan, maar wist de comeback te maken en noteerde een eindstand van 4-3. Met een totaalscore van 7-5 gingen de Nederlanders door in de upper bracket.

De volgende tegenstanders waren de Zweden van IFK Göteborg. Verhoeven verloor de eerste pot met 1-2, maar Aygün wist dat goed te maken met een 2-0 overwinning. Hiermee wonnen de mannen van PSV met 3-2 en plaatsten ze zich voor de grote finale, waar de Nederlanders opnieuw tegen de Zweden moesten spelen om de titel te pakken.

Na een spannende pot verloor Verhoeven, dit keer met 2-3. Opnieuw pakte Aygün de tweede pot met een 2-0. Normaal gesproken zou dat resultaat de win opleveren, maar in de grote finale ging het om de gewonnen potjes: het stond dus 1-1. PSV moest nog één game winnen. Na een kort overleg besloten de Nederlanders om Verhoeven deze laatste pot te laten spelen. Hoewel Verhoeven eerder al twee keer had verloren tegen het jonge Zweedse talent xOpTolle, wist hij deze belangrijke pot te winnen met een zeer spannende 2-1.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate