Nieuws

Riders wint WK FIFA voor clubteams

Riders wint WK FIFA voor clubteams

Movistar Riders heeft zojuist de FIFAe Club World Cup gewonnen. Het Spaans-Portugese team was in de finale te sterk voor Serious About FIFA (SAF) dat eerder op de dag Ninjas in Pyjamas van Levi de Weerd uitschakelde.

Movistar Riders kende een enorm sterk toernooi. In de poulefase haalde het liefst 25 punten uit 10 wedstrijden, in de knock outs won het vervolgens overtuigend van Dire Wolves (2-0). Ook de moeilijke wedstrijd tegen exceL in de kwartfinale wist het team te winnen. Vandaag stond voor hen de halve finale op het programma tegen MGCF Esports. Na een gelijkspel in het eerste duel, werd de tweede wedstrijd met 2-0 gewonnen, waardoor de finaleplek binnen was.

Aan de andere kant van het bracket waren SAF en Ninjas in Pyjamas de halve finalisten. SAF had met Schalke 04 en Movistar een zware poule, maar wist middels een derde plek toch doorgang naar de play offs te vinden. Tevens was SAF het enige team dat punten wist af te snoepen van de Riders. In de play offs versloeg Serious About FIFA gisteren GBX (7-5) en Team Heretics (2-1). Ook de Ninjas in Pyjamas was niet bij machte om het team te stoppen, tweemaal eindigde het 2-1 voor SAF. Een zware tegenvaller voor Levi de Weerd die actief is bij Ninjas in Pyjamas.

De finale was een rematch van de poulefase, toen wist SAF te winnen en gelijk te spelen tegen Riders. Dat was echter wel het enige puntverlies dat Riders leed, terwijl SAF tegen andere teams punten verloor. De finale was in ieder geval flink spannend en de eerste game eindigde in 1-1. De tweede pot ging op dezelfde voet door, maar één doelpunt van Riders was genoeg om het verschil te maken. Daarmee zijn Andoni ‘Andonii’ Payo Martin en Diogo ‘tuga81’ Pombo van Movistar Riders wereldkampioen FIFA bij de clubteams.

Het wereldkampioenschap FIFA 22 vindt plaats in Kopenhagen en duurt drie weken. Vorige week was het kampioenschap voor individuele spelers wat gewonnen werd door de Duitser Umut. Volgende week is het kampioenschap voor landenteams, de FIFAe Nations Cup. Daarin komt Levi de Weerd weer in actie, hij gaat proberen om dan goud te veroveren met het Nederlandse nationale team.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend