Artikel

Vijf tips voor een vliegende start in FIFA 23

Vijf tips voor een vliegende start in FIFA 23

Op 30 september wordt FIFA 23 officieel gelanceerd. Als je het nieuwe voetbalspel voor het eerst opstart, is er ontzettend veel te doen. Maar, waar moet je beginnen? Wij geven je vijf FIFA 23 starter tips om een vliegende start te maken.

Fans hebben maanden uitgekeken naar de release van FIFA 23. In aanloop naar de lancering maakte ontwikkelaar EA SPORTS duidelijk wat we van de nieuwe iteratie kunnen verwachten. FIFA Ultimate Team heeft tal van nieuwe features. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want wij vertellen je wat je kan doen om goed van start te gaan.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=zm5sjvChYsw

Start eerder met FIFA 23!

De officiële release van FIFA 23 is op 30 september. Je hoeft echter niet zo lang te wachten om met het nieuwe voetbalspel aan de slag te gaan. In de laatste week van september kan je met EA Play genieten van Early Access. Je kan maar liefst 10 uur lang spelen voordat het spel officieel gelanceerd wordt. Hiervoor dien je een EA Play abonnement af te sluiten.

Dit EA Play abonnement kost €4,99 per maand en is maandelijks opzegbaar. Veel gamers zeggen hun abonnement na één maand weer op. Zo hebben zij voor een klein bedrag tien uur aan extra speeltijd ontvangen.

Met het aanschaffen van de FIFA 23 Ultimate Edition heb jij drie dagen Early Access zonder enige limieten. Je speelt dus vanaf 27 september. Hiermee kan jij al een mooie start maken aan FIFA 23 en loop je voor op het grootste gedeelte van de community.

Maak gebruik van de FIFA 23 web app en companion app

Als je FIFA speelt, heb je vast wel eens gehoord van de Web App en Companion App. De Web App (browser versie) en Companion App (mobiele app versie) geven jou de mogelijkheid om jouw club te managen zonder dat je de game hoeft op te starten. Je hebt hier toegang tot zo goed als alle functies van FIFA 23 Ultimate Team. Dit is een ideale manier om je club effectief te managen. De FIFA 23 Web App en Companion App zijn naar verluidt vanaf 21 september beschikbaar.

In het begin van FIFA 23 spelen deze apps een nog belangrijkere rol. EA SPORTS lanceert namelijk vlak voor Early Access al de Web App. Dit is het eerste moment dat jij aan de slag kan gaan met het nieuwe voetbalspel. Na het openen van de welkomst-pakketjes kan jij al zorgen dat je een vliegende start maakt. Je kan hier traden, investeren en Squad Building Challenges voltooien. Er is een aantal SBC's dat de moeite waard is om te voltooien en kans te maken om een waardevolle speler te packen. Hiermee bouw je (hopelijk) alvast een groot aantal munten op die in het begin erg waardevol zijn.

Optimaliseer je FIFA 23 settings

In al het enthousiasme wil jij zo snel mogelijk FIFA 23 opstarten en je eerste game spelen. Begrijpelijk, dat willen wij ook! Het is wel zo handig om eerst jouw settings te controleren voordat jij in je eerste potje duikt. Helaas worden de instellingen niet automatisch meegenomen vanuit FIFA 22. Het is dan ook slim om even een foto te maken van jouw instellingen voordat je de vorige game verwijderd. Dan weet je zeker dat je niets vergeet.

Om je opweg te helpen, hebben wij een artikel geschreven over de beste FIFA game settings. Daar houdt het niet bij op, want ook je controller settings kun je aanpassen. Neem even een kwartier de tijd om alles te optimaliseren, want deze kleine details kunnen in online wedstrijden het verschil maken.

Handelen in FIFA 23

Elk jaar lijkt het makkelijker te worden om te handelen en coins te verdienen in FIFA. Onderschat het niet, want het blijft altijd een risico. Veel patronen zijn ieder jaar hetzelfde, alleen de markt reageert elk jaar anders. Door nieuwe content, meer kennis van handelen en nog veel meer randzaken. In het begin zijn de coins schaars, waardoor handelen ook meer een hot topic is dan later in de game.

Er zijn legio mogelijkheden om coins te verdienen in FIFA. Als we het hebben over handelen heb je de drie mogelijkheden aan de start van FIFA 23.

Snipen
Met snipen wordt bedoeld dat je spelers van de markt probeert te snoepen ver onder hun marktwaarde. Er zijn wel veel illegale bots die gebruikt worden, waardoor dit best lastig kan zijn.

Investeren
Tot de grote release zijn meta-spelers nog niet heel veel coins waard. Met als reden dat de meeste spelers nog niet een groot aantal coins hebben. Dit neemt toe naarmate er meer pakketjes worden geopend en men de volledige game in huis heeft. Heb jij coins over, dan kan dit een interessante optie zijn om coins te verdienen.

Handelen
Met handelen word je echt een meester in traden. Je houdt de markt en de trends in de gaten en probeert hierop te reageren. Let wel op, want de markt is, zeker in het begin, vrij instabiel. We raden dan ook aan om spelers niet te lang vast te houden als je ze later met winst wil verkopen. Met uitzondering van meta spelers. Elk klein beetje winst telt in de eerste periode.

Eerste team bouwen in FIFA 23

Het draait natuurlijk allemaal om het samenstellen van jouw droomelftal. Maar, waar moet je op letten bij het bouwen van je FIFA 23 team? Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Veel spelers bouwen een vrij goedkoop eerste team om wedstrijden te spelen en de munten balans langzaam op te bouwen. Meta spelers, vooral de spelers die een rating hebben van onder de 81, fluctureren erg veel in prijs. Erg zonde natuurlijk als jij een speler koopt van 10.000 coins en die een dag later voor de helft op te pikken is. Heb jij een beter team, dan worden de resultaten vanzelfsprekend ook beter.

Het advies vanuit ons is om vooral met een goedkoop team te starten, met hier en daar wellicht een uitzondering. Selecteer je aanvallers op snelheid en behendigheid. Voor de middenvelders is het goed om op zoek te gaan naar all-round spelers die van alles wat kunnen. In de verdediging wil je redelijke snelheid hebben, maar het moeten ook goede balafpakkers zijn.

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek
Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.