Nieuws

Team Nederland door naar achtste finales WK FIFA

Team Nederland door naar achtste finales WK FIFA

Levi de Weerd, Manuel Bachoore en Dani Visser hebben de play offs van het FIFAe Nations Cup behaald. De drie spelers van Team Gullit komen uit voor eOranje en wisten in een poule met onder andere Polen, Italië en Mexico de derde plaats te pakken.

Nederland begon met een valse start; in de eerste wedstrijd werd direct met 1-2 van Mexico verloren. De twee opeenvolgende wedstrijden tegen de zwakke broeders in de groep werden wel gewonnen; India werd met 1-0 aan de kant gezet, terwijl tegen Marokko met 2-1 werd gewonnen. Na een gelijkspel tegen Polen (0-0) en een knappe overwinning tegen Italië (2-0) stond Nederland halverwege de poulefase op een tweede plek met een punt achterstand op Polen.

In de tweede helft van de poulefase begon Nederland weer zwak en werd wederom verloren van Mexico (0-1). Met overwinningen op Marokko en India wist Nederland zich wel te verzekeren voor de knock-outfase. Na een overwinning op Polen was groepswinst binnen handbereik, maar door een verlies tegen nummer vier Italië eindigt het derde. Mexico wint de groep, terwijl Polen tweede wordt. Marokko en India zijn uitgeschakeld.

In de knock-outfase speelt Nederland tegen Zweden de achtste finale, die wedstrijd wordt morgen gespeeld, alsmede ook de kwartfinales. Aankomende zaterdag worden vervolgens de halve finales en grote finale gespeeld. Met die wedstrijd eindigt het wereldkampioenschap FIFA is haar totaliteit.

De Nations Cup het derde toernooi wat gespeeld wordt tijdens het wereldkampioenschap FIFA. Eerder deze maand wist de Duitser Umut de titel te pakken voor beste individuele speler, terwijl Movistar Riders het wereldkampioenschap voor clubteams wist te winnen. De beste Nederlandse prestatie tot nu toe is gedaan door Emre Yilmaz en Levi de Weerd met Ninjas in Pyjamas. Beide spelers wisten de halve finale van te bereiken. Hopelijk kan eOranje die prestatie dit weekend overtreffen met het winnen van het wereldkampioenschap.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend