Artikel

De complete FIFA 23 Ultimate Team guide

De complete FIFA 23 Ultimate Team guide

FIFA Ultimate Team is al jaren de meest geliefde game modus. Dat is in FIFA 23 natuurlijk niet anders. 'FUT' valt vooral in de smaak bij de échte voetbalfans. De game modus weet namelijk een uistekende connectie met het echte voetbal te maken. Stel jouw droomelftal samen en ontdek alle (nieuwe) mogelijkheden van FUT 23.

Wat is FIFA Ultimate Team?

Het doel van FIFA 23 Ultimate Team is het samenstellen van jouw droomelftal. Hoe je dit doet, is helemaal aan jou. Er zijn immers veel mogelijkheden om dit te bereiken. Binnen FUT heb je de optie om zowel online als offline wedstrijden te spelen in de verschillende speltypes die binnen de game modus beschikbaar zijn.

Net als in het echte voetbal is er binnen FUT een transfermarkt aanwezig. Met de komst van FIFA 23 cross-play is er voor de meeste mensen één globale transfermarkt. Hier kan jij spelers aanschaffen en verkopen. Hiervoor heb je zogeheten FIFA-munten nodig. De topspelers zijn erg prijzig, dus voor spelers als Kylian Mbappé moet je flink sparen, slim investeren en veel winnen.

Naast de spelers van het hedendaagse voetbal zijn er FIFA 23 Icons aanwezig. Icons zijn legendarische oud-voetballers die op dit moment niet meer actief zijn. Met deze kaartjes heb je de unieke mogelijkheid om met deze spelers te spelen in FUT. In FIFA 23 zijn er meer dan honderd Icons aanwezig. FUT Heroes zijn een andere manier om met gepensioneerde voetballers te spelen.

Hoe start ik?

Bij het maken van jouw club krijg je een aantal starter pakketjes met spelers om je eerste stappen te zetten binnen Ultimate Team. Vervolgens ben je helemaal vrij wat je daarna besluit te gaan doen. Er zijn namelijk veel manieren om jouw team te verbeteren.

Door het spelen van wedstrijden in Squad Battles, Division Rivals, FUT Champions en FUT Moments maak je kans op rewards. Rewards bestaande uit pakketjes, munten en sterren. Een vliegende start in FIFA 23 is daarom heel erg belangrijk. Besteed je tijd goed, geef zeker in het begin niet te veel coins uit. De markt is nog erg instabiel en dit maakt de kans groter dat je verlies maakt op je aanwinsten. Maar geen zorgen, om een goed team te bouwen heb je niet veel coins nodig.

Ben je fan van handelen en de markt, dan heb je de optie om te traden. Wanneer jij hier erg goed in bent is dit een van de beste en snelste manieren om coins te verdienen.

FIFA 23 Transfermarket

FIFA Ultimate Team speltypes

FIFA 23 Ultimate Team bestaat uit meerdere speltypes. Elk speltype brengt zijn eigen regels en structuur met zich mee. Op deze manier is er voor ieder wat wils.

  • Online vriendschappelijk: bestaande uit diverse vriendschappelijke speltypes. Zowel online als offline te spelen.
  • FUT Moments: een singleplayer speltype waarin je belangrijke momenten uit wedstrijden naspeelt
  • Squad Battles: offline tegen de AI. Mogelijkheid op rewards.
  • FUT Draft: online en offline mogelijk. Je levert 15.000 coins of 300 FIFA punten in en kan in totaal vier 4 wedstrijden spelen. Hoe verder je komt, hoe beter de rewards.
  • Division Rivals: online in een divisie-systeem. Mogelijkheid op rewards. In FUT 23 heb je zowel wekelijks als seizoens rewards. Hoe hogere divisie je zit, des te betere rewards jij kan vrijspelen.
  • Weekend League: het competitive speltype. Je speelt 20 wedstrijden. Hoe meer je wint, des te hoger de rank en je FIFA 23 Weekend League Rewards.

FIFA 23 FUT Champions Finals

Squad Building Challenges

Sinds FIFA 17 zijn Squad Building Challenges (SBC) onderdeel van de game. Binnen de SBC-sectie heb je de mogelijkheid om verschillende spelers en beloningen vrij te spelen door het inleveren van teams. Spelers die je vrijspeelt in de SBC-sectie zijn niet verhandelbaar. Dit betekent dat de speler geen waarde vertegenwoordigt op de transfermarkt.

Elk jaar weer brengt EA meer en meer spelers uit binnen de SBC-sectie. Het is daarom verstandig om altijd even goed na te denken alvoor je een speler ontgrendelt. Het is zonde om waardevolle spelers in te leveren voor een speler die je vervolgens misschien maar een weekje gebruikt.

FIFA 23 Squad Building Challenges

Objectives & Milestones

Objectives en milestones zijn nóg een manier om beloningen vrij te spelen. Er wordt net als binnen de SBC's elke week veel nieuwe content aan deze onderdelen van de game toegevoegd.

FIFA 23 Milestones

FIFA Ultimate Team werkt tevens met seizoenen. Elk seizoen kan jij level 30 halen door objectives te voltooien. Hoe hoger level je haalt, des te beter de rewards worden. Bij level 30 heb je de keuze tussen drie spelers die je kan toevoegen aan jouw club. Ook worden er spelers beschikbaar gemaakt in de objectives en milestones die je naast de seizoensbeloningen kan vrijspelen.

FIFA 23 Season Progress

Promo's & Events

EA brengt het hele jaar door verschillende promo's en events uit in de game, wat zorgt voor verfrissende content. Elke woensdag wordt er een FIFA 23 Team of the Week uitgebracht. Kerstmis staat in FUT 23 in het teken van FUTMAS, een moment waarin EA extra veel content uitbrengt. In januari brengt EA het Team of the Year uit van het afgelopen jaar. Aan het einde van het voetbalseizoen wordt het Team of the Season uitgebracht van alle competities. De afgelopen jaren is de vrijdagavond om 19:00 altijd het moment dat EA SPORTS een nieuwe promo uitbrengt.

Web App & Companion App

Om jouw club te managen hoef je niet de console op te starten. Met de FIFA 23 Web App en Companion App heb je via de desktop en mobiele telefoon toegang tot je FUT-club. Hierbinnen kan je zo goed als alles doen, behalve wedstrijden spelen. De Web App is op 21 september gelanceerd en de Companion App op 22 september.

FIFA 23 Web App

De beste spelers in FIFA 23 Ultimate Team

Op de transfermarkt vind je duizenden spelers. Nagenoeg alle competities en clubs zijn vertegenwoordigd. Dit zorgt natuurlijk voor een geweldige beleving, maar het roept bij de fans ook vragen op. Wij hebben daarom verschillende lijsten gemaakt met de beste aanvallers, middenvelders en verdedigers.

Aanvallers zijn de kers op de taart. Ze maken je team compleet en moeten voor doelpunten zorgen. Wij hebben de beste FIFA 23 aanvallers op een rijtje gezet. Zo weet jij welke sterspelers je in de gaten moet houden.

De beste FIFA 23 middenvelders bepalen het spel. Wij hebben een aantal spelers geselecteerd die verschillende posities op het middenveld innemen. Denk bijvoorbeeld aan de centrale, aanvallende, verdedigende, linker en rechter middenvelders.

Bij de beste FIFA 23 verdedigers vinden we onder andere de Nederlandse Virgil van Dijk terug. De moderne verdediger in FIFA is snel en veelzijdig. Ook hier hebben we verschillende verdedigers geselecteerd die allemaal hun eigen positie binnen de achterhoede innemen.

Tot slot is het niet geheel onbelangrijk om de beste opstellingen en/of formaties te gebruiken. Zo zorg je er immers voor dat je een optimale velbezetting hebt en het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maakt.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek
Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.