Artikel

Alles over FIFA 23 Ultimate Team chemistry

Alles over FIFA 23 Ultimate Team chemistry

FIFA 23 Ultimate Team chemistry werkt anders dan voorheen. Volgens de ontwikkelaars is het nieuwe systeem makkelijker en moet het meer opties bieden. Wij zochten het uit en vertellen je alles wat je moet weten om je droomelftal samen te stellen.

Chemistry is nog steeds een belangrijk onderdeel van FIFA Ultimate Team. In FIFA 23 draait het om individuele chemistry, zijn positionele links verdwenen en is het loyalty systeem verwijderd. Het klinkt best lastig, maar als je het onder de knie hebt, is het makkelijker dan voorheen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=zm5sjvChYsw

Om te beginnen kan de chemistry van een speler alleen verhoogd worden mits hij op zijn voorkeurspositie staat. Iedere speler in FIFA 23 heeft één voorkeurspositie en één of meerdere secundaire posities. Het is mogelijk om middels een position modifier de voorkeurspositie aan te passen.

FUT 23 chemistry

In FUT 23 kan een speler nul tot en met drie chemistry hebben. Het chemistry-niveau van een speler wordt aangeduid met diamanten. Heb je een bepaald niveau bereikt, dan lichten één of meerdere diamanten op.

Club, land en competitie

Het chemistry-niveau van een speler wordt beïnvloed door drie factoren. Dit is het aantal spelers van dezelfde club, uit hetzelfde land of dezelfde competitie. Het is mogelijk om deze drie factoren te combineren om het hoogste chemistry-niveau te bereiken.

Je bereikt 1 chemistry door twee spelers van dezelfde club of hetzelfde land te hebben of drie spelers uit dezelfde competitie. 2 chemistry behaal je door vier spelers van dezelfde club te hebben of vijf spelers uit hetzelfde land of dezelfde competitie. 3 chemistry behaal je door negen spelers van dezelfde club, uit hetzelfde land of dezelfde competitie aan je team toe te voegen.

Elke speler die je toevoegt is een nieuwe stap richting de chemistry-drempel. Behaal je deze drempel, dan bereik je een nieuw chemistry-niveau.

Voorbeeld

Laten we FIFA Ultimate Team chemistry verduidelijken met een voorbeeld. In onderstaande afbeelding, afkomstig van EA SPORTS' website, zien we twee spelers van Liverpool. Beide spelers hebben één chemistry, omdat ze allebei naast zichzelf één andere speler van dezelfde club in het team hebben.

fifa-ultimate-team-chemistry-voorbeeldbron: ea.com

In het bovenstaande voorbeeld kan het volgende chemistry-niveau op meerdere manieren bereikt worden. Zo kan één extra speler uit de Premier League toegevoegd worden. Ook het toevoegen van twee Engelse spelers is een optie.

Hoe meer spelers je aan je droomelftal toevoegd, hoe meer opties er zijn om het hoogste chemistry-niveau te bereiken. Laten we dit verduidelijken met een aantal voorbeeldcombinaties.

Voorbeeldcombinaties volledige chemistry

  • Club: 2 spelers, competitie: 3 spelers en land: 3 spelers
  • Club: 5 spelers en competitie: 3 spelers
  • Land: 6 spelers en competitie: 2 spelers

Terwijl je aanpassingen aan je droomelftal doorvoert, zie je aan de linkerzijde van het in-game menu hoe je chemistry ervoor staat. Je ziet hoe veel spelers je nog moet toevoegen om per land, competitie en club de nieuwe drempel te bereiken. Zo is direct duidelijk wat de impact van een spelerswissel is.

fifa-ultimate-team-chemistry-menubron: ea.com

Managers, FUT Heroes en FUT Icons

Niet alleen spelers, maar ook managers, FUT Heroes en FUT Icons dragen bij aan chemistry. Managers tellen als één stap richting de drempel als spelers uit hetzelfde land of dezelfde competitie als de manager komen.

FUT Heroes hebben altijd volledige chemistry als ze op hun voorkeurspositie spelen. Daarnaast tellen FUT Heroes als twee stappen richting de nieuwe drempel als spelers uit dezelde competitie komen. Ze tellen als één stap als spelers uit hetzelfde land komen.

Ook FUT Icons hebben altijd volledige chemistry als ze op hun voorkeurspositie spelen. FUT Icons tellen als twee stappen richting de nieuwe drempel als spelers uit hetzelfde land komen.

Tot slot zorgt het verhogen van chemistry voor betere prestaties van je spelers in FIFA Ultimate Team. In dat opzicht verandert de komst van FIFA 23 niet veel. Afhankelijk van je chemistry-niveau ontvangt je speler een kleine, gemiddelde of grote upgrade van zijn statistieken.

Hopelijk is het duidelijk worden dat FIFA 23 Ultimate Team chemistry meer mogelijkheden biedt om je droomelftal samen te stellen. Het is mogelijk dat EA SPORTS in de aanloop naar FIFA 23 kleine aanpassingen doorvoert.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.