Artikel

Maak een vliegende start met deze FIFA 23 Ultimate Team tips

Maak een vliegende start met deze FIFA 23 Ultimate Team tips

FIFA 23 is nu een tijdje uit en je hebt waarschijnlijk al een flink aantal potjes gespeeld. Draait het niet lekker in FIFA Ultimate Team, of wil je simpelweg een nóg betere speler worden? Dan zijn de volgende FIFA 23 Ultimate Team tips geknipt voor jou!

Kies de juiste formatie

Net zoals een echte manager, sta je met FUT voor een moeilijke keuze: welke formatie kies ik voor mijn team? Dat is natuurlijk afhankelijk van verschillende aspecten. Zo heeft het geen zin om een 3-5-2-formatie te spelen als je geen goede, aanvallende vleugelverdedigers hebt die een voorzet kunnen geven. Of als je bijvoorbeeld een selectie hebt die uitpuilt van de goede aanvallers, dan wil je daar ook gebruik van maken door bijvoorbeeld een 4-3-2-1-formatie te gebruiken.

Kortom, bekijk de spelers die je ter beschikking hebt en analyseer waar ze goed in zijn. Weet je nog niet precies welke opstelling bij jouw past? Bekijk dan ons artikel over de beste formaties in FIFA 23!

Focus op chemistry

Waar je in de carrièremodus alle spelers die je wil kan aantrekken, moet je in FUT ook rekening houden met de chemistry tussen je spelers om de kans op succes te vergroten. In FIFA 23 werkt het chemistry systeem op een andere manier dan in voorgaande FIFA edities. In het FIFA Ultimate Team Chemistry artikel leggen we je uit wat er dit jaar allemaal is veranderd.

Ondanks de wijziging aan het chemistry systeem, is het nog steeds super belangrijk om spelers op de juiste posities te spelen. Wanneer je chemistry hoog is, speelt je team beter en sta je eigenlijk al 1-0 voor. Koop dus niet zomaar iedere speler die je leuk lijkt, zorg dat er ook een plan achter zit dat de chemistry ten goede komt.

Ga eerst voor de aanvallers

Natuurlijk heb je een goede bezetting nodig voor iedere positie, maar zodra je de basis van je team hebt staan, is het verstandig om eerst een aantal topaanvallers in huis te halen. In tegenstelling tot het echte leven, is de kans bij een potje FIFA namelijk groter dat het 3-2 wordt dan 0-0 of 1-1. Scoren gaat vrij makkelijk, of je nu goede verdedigers hebt of niet.

Wanneer je op zoek bent naar een goede aanvaller, is snelheid enorm belangrijk. Dit is al jaren het geval in FIFA, en in FIFA 23 is het niet anders. Topspitsen en vleugelaanvallers met veel snelheid richten de meeste schade aan, en zijn daarom ook het meeste waard.

fifa-23-aanvallers

Speel Division Rivals en Squad Battles

Het spelen van Division Rivals en Squad Battles is de beste manier om aan packs met spelers erin te komen. Afhankelijk van je prestaties, behaal je namelijk een hogere divisie en rank. Hoe hoger je komt, hoe beter de pakjes zijn die je krijgt.

Daarnaast raden we je aan FUT Draft zoveel mogelijk met rust te laten. In deze gamemodus kan je een team bouwen met de beste spelers van de wereld, iets dat uiteraard erg leuk is, maar de risico’s zijn groter dan de beloningen waardoor het verstandig is hier zo ver mogelijk uit de buurt te blijven. Als je echte successen wil behalen in FUT, tenminste!

Vergeet de SBC’s niet

Dan nog een laatste tip om te verzekeren dat je maximaal voorbereid bent op je volgende avontuur in FIFA Ultimate Team. Squad Building Challenges komen goed van pas wanneer je op jacht bent naar de beste kaarten in FIFA 23. Vooral in de eerste maanden van een nieuwe FIFA-game is het verstandig om de SBC’s te doen, omdat het een vrij eenvoudige maar effectieve manier is om zonder al te veel geld uit te geven, toch een sterk team samen te stellen.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann