Artikel

Dit zijn de beste verdedigers in FIFA 23

Dit zijn de beste verdedigers in FIFA 23

Met de beste FIFA 23 verdedigers creëer je een sterke achterhoede en verklein je de kans op tegendoelpunten. De laatste jaren lijkt de rol van verdedigers te veranderen. Snelheid en behendigheid worden immers steeds belangrijker. Wij helpen je op weg om een verdediging van wereldklasse samen te stellen.

Bij het aan- en verkopen van spelers op de transfermarkt houd je rekening met de opstelling die je hanteert. Ook kijk je naar de actuele prijs van spelers en of deze in je budget passen.

FIFA 23 wordt wereldwijd op 30 september gelanceerd. Vanaf dat moment kent het voetbalspel een nieuw positiesysteem. Elke speler heeft één primaire en één of meerdere secundaire posities. Zo kan bijvoorbeeld een centrale verdediger ook als rechtsback spelen zonder dat hij daardoor minder presteert.

Beste FIFA 23 verdedigers

In deze lijst met FIFA 23 verdedigers maken we onderscheid tussen verschillende types. Dit zijn de CB (centrale verdediger), RA (rechtsback), LA (linksback), LVV (linker vleugelverdediger) en RVV (rechter vleugelverdediger).

Virgil van Dijk - 90 (CB)

De beste verdediger in FIFA 23 is de Nederlandse Virgil van Dijk. De speler van Liverpool FC is op lange afstanden bijzonder snel, iets wat een must is bij een moderne verdediger. Zijn verdedigende kwaliteiten staan natuurlijk buiten kijf. Tackles, slindings, springen, kracht en onderscheppingen, hij blinkt er allemaal in uit.
fifa-23-verdedigers-virgil-van-dijk Bron: ea.com

Marquinhos - 88 (CB)

Marquinhos is een centrale verdediger die bij Paris Saint Germain speelt. De Braziliaan voetbalt dagelijks met wereldsterren, zoals Messi, Mbappé en Neymar Jr. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij zich sterk ontwikkelt en dat zien we ook terug in zijn FIFA 23 ratings. Marquinhos is een sterke verediger die ook nog eens een goede pass en dribbel in huis heeft.
fifa-23-verdedigers-marquinhos Bron: ea.com

Joao Cancelo - 88 (LA)

De Portugese Joao Cancelo heeft zich het afgelopen jaar uitstekend ontwikkeld. Deze linksback/linker verdediger is bijzonder snel en veelzijdig, want hij kan ook als rechtsback spelen in FIFA 23. De speler van Manchester City is fysiek wat minder sterk, maar maakt verdediger veel goed. Daarnaast kan hij prima dribbelen en passen en wordt zijn veelzijdigheid ook in een vier sterren skillmoves en vier sterren weak foot uitgedrukt.
fifa-23-verdedigers-joao-cancelo Bron: ea.com

Trent Alexander-Arnold - 87 (RA)

Trent Alexander-Arnold is een rechtsback die in FIFA bekend staat om zijn uitstekende passing. De verdediger behoort niet tot de snelste spelers, maar hij zal je spel niet vertragen. Mocht je met Alexander-Arnold voor het doel terecht komen, dan is kans groot dat je scoort, want hij heeft een prima schot in huis.
fifa-23-verdedigers-trent-alexander-arnold Bron: ea.com

Alternatief: Alphonso Davies - 84 (LA)

Bovenstaande alternatieven zijn, met name in de eerste weken en maanden van FIFA 23, bijzonder duur. Een iets goedkoper alternatief is wellicht Alphonso Davies van FC Bayern München. Deze verdediger behoort met 96 versnelling en 93 sprintsnelheid tot de snelste spelers van het voetbalspel. Verder is davies een uitstekende dribbelaar en met vier sterren skillmoves en vier sterren weak foot is hij ook bijzonder veelzijdig te noemen.
fifa-23-verdedigers-alphonso-davies Bron: ea.com

Icons in FIFA 23

De FIFA 23 Icons behoren natuurlijk tot de beste spelers in het voetbalspel. Deze unieke spelerskaarten zijn echter lastig te verkrijgen, met name in de eerste weken en maanden. Toch is er een aantal 'FUT Icons' die tot de allerbeste spelers behoren.

  • Franco Baresi (CB)
  • Cafu (RA)
  • Ronald Koeman (CB)
  • Paolo Maldini (CB)
  • Carles Puyol (CB)
  • Javier Zanetti (RA)

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek
Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.