Artikel

FIFA 23 Web App & Companion App: alles wat je moet weten

FIFA 23 Web App & Companion App: alles wat je moet weten

Met de FIFA 23 Web App en Companion App breng jij jouw FIFA 23 clubmanagement naar nieuwe hoogtes. Hiermee krijg jij namelijk toegang tot jouw club op de desktop en mobiele telefoon. Via de Web App heb jij tevens de eerste mogelijkheid om je FIFA 23 avontuur te starten.

Wat zijn de FIFA 23 Web App & Companion App?

Het spelen van FIFA 23 doe je natuurlijk op je console of PC. Speel je geen wedstrijd en wil je toch je club goed en effectief beheren? Dan zijn de Web App en Companion App hiervoor uitermate geschikt. Deze apps geven je de optie om jouw FIFA 23 club te beheren zonder dat je de volledige game op de PC, PlayStation of Xbox hoeft op te starten.

In dit artikel lees je alle ins en outs over de applicatie. Maar, voordat je verder leest, delen we wat handige tips van Team Gullit. Bij deze esportsorganisatie weet men als geen ander hoe je van de FIFA 23 Web App en Companion App moeten profiteren. In onderstaande video deelt men een aantal tips.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=WLQlEOiux_A

Hoe en wanneer krijg ik toegang?

De Web App is via de browser beschikbaar. Heb je de Web App nog nooit gebruikt? Doe dat dan nu nog even! Anders moet je bij FIFA 23 wachten tot je toegang hebt tot de volledige game. Hiervoor moet je namelijk een actieve club hebben.

De Companion App is voor iOS gebruikers te downloaden in de App Store. Beschik jij over een Android telefoon, dan is de app te downloaden in de Play Store. Op beide systemen is de app kosteloos te gebruiken.

EA SPORTS beloont ook dit jaar de trouwe FIFA-spelers door vroege toegang tot de FIFA 23 Web App en Companion App aan te bieden. Zo kan jij meer dan een week voor de release van het nieuwe voetbalspel al starten met het managen van je club. Dit zijn de releasedata:

  • 21 september om 20:00: release FUT 23 Web App
  • 22 september om 20:00: release FUT 23 Companion App

Zoewel de Web App als de Companion App wordt vermoedelijk om 20:00 Nederlandse tijd uitgegeven. Dit is de gebruikelijke tijd van EA SPORTS voor updates en onthullingen. Gelijktijdig met de release van de Web App wordt het eerste Team of the Week bekend gemaakt.

Om voor vroege toegang voor beide applicaties in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit zijn alle voorwaarden:

  • Je moet voor 1 augustus een FUT-club hebben (in FIFA 22)
  • Je huidige FIFA-account bestaat op bovenstaande data nog steeds
  • Je account moet een goede reputatie hebben (je bent niet verbannen)

Wat kan je doen binnen de FIFA 23 Web App & Companion App?

Het is verbazingwekkend wat je allemaal kan doen binnen de FIFA 23 Web App en Companion App. Eigenlijk heb je tot zowel alle functionaliteiten van de volledige game toegang. Sommige spelers zijn zo onder de indruk van de mogelijkheden die deze apps te bieden hebben dat ze hun clubmanagement volledig doen binnen deze apps. Je kunt er eigenlijk alleen geen wedstrijden in spelen.

Wij zetten alle mogelijkheden op een rij die jij hebt voor je clubmanagement binnen de FIFA 23 Web App & Companion App. Wellicht heeft EA er dit jaar nog meer voor ons in petto, dat blijft even afwachten. In onderstaande voorbeelden maken we gebruik van de layout van de Web App.

Beginscherm

Bij het openen van de Web App kom je in een beginscherm terecht. Binnen het beginscherm kan je snel navigeren naar de handigste en meest gebruikte functionaliteiten van de app. Waaronder je team, Squad Building Challenges en de transfermarkt.

Ben jij van plan de Weekend League te spelen? Dan heb je helemaal onderin zelfs de optie om de punten voor de kwalificatie in te leveren. Ideaal dus als je dit vergeten bent en nog even snel wilt doen.

FIFA 21 Web App beginscherm

Teams

In FIFA Ultimate Team draait het allemaal om het samenstellen van jouw droomelftal. Binnen de Web App en Companion App heb je toegang tot alle functionaliteiten om je team vorm te geven. Onder de actieve selectie kan jij je huidige team zien en het volledig aanpassen. Van spelers tot alle tactieken. Heb jij meerdere teams samengesteld? Dan biedt de selectiemanagement hier een handig overzicht van.

FIFA 21 Web App Teams scherm V2

Squad Building Challenges

Met Squad Building Challenges heb jij de optie om spelers in te ruilen voor unieke beloningen. Voornamelijk pakketjes en spelers die niet op de transfermarkt verkrijgbaar zijn. In de Web App & Companion App heb je toegang tot alle SBC's. Sommige gebruikers vinden de apps gebruiksvriendelijker om SBC's te voltooien dan in de game zelf. Dit ligt helemaal aan je persoonlijke voorkeur en wat je gewend bent. Zo heb je met de selectiesamensteller een snelle manier om hetgeen in te leveren wat nodig is om de SBC te voltooien. Let wel op, want de kans dat jij iets inlevert wat je niet wilt is groot.

FIFA 21 Web App SBC scherm

Transfers

In FIFA is er net als in het echte voetbal een transfermarkt. Naast dat de spelers in pakketjes verkrijgbaar zijn kan jij deze ook kopen op de transfermarkt. Dit kan ook binnen de Web App & Companion App.

FIFA 21 Web App Transfermarkt scherm

Stadion

Sinds FIFA 21 is het mogelijk om het stadion geheel naar jouw wens in te richten. In de Web App & Companion App heb jij een overzicht van alle attributen die je tot je beschikking hebt. Dit kan je aanpassen, maar het is handiger dit in de game zelf te doen. Bij aanpassingen zie je namelijk niet, zoals in de volledige game, hoe dit eruit ziet in het stadion.

FIFA 21 Web App Stadion scherm

Winkel

Het openen van pakketjes is een belangrijk onderdeel van de game. Deze zijn ook te openen binnen de Web App & Companion App. Dit geldt zowel voor pakketjes die in de winkel verkrijgbaar zijn als de pakketjes die je hebt vrijgespeeld binnen de game zelf.

FIFA 21 Web App Winkel scherm

Club

In de club-sectie heb je toegang tot alle items die in jouw club aanwezig zijn. Oftewel alle spelers, staf en verbruiksitems. Daarnaast heb je een unieke optie die je in de game zelf niet hebt. Namelijk het herstellen van snelverkochte spelers. Oftewel spelers die je gediscard hebt.

Elke dertig dagen heb je de optie om tot vijf spelers die je gediscard hebt te herstellen. Heb je perongeluk een speler gediscard of had je hem dubbel en kon je hem nergens kwijt? Dan is dit een unieke optie om de desbetreffende speler terug te halen.

FIFA 21 Web App Club scherm

Klassementen

Tot slot heb je ook inzicht in alle klassementen. Van zowel je vrienden als van de gehele spelersdatabase. Vooral het 'winst uit handel' overzicht is handig om in te zien hoeveel munten je winst of verlies maakt.

FIFA 21 Web App Klassementen scherm

FIFA 23 Web App tips voor een vliegende start

Met de Web App maak je een vliegende start aan FIFA 23 Ultimate Team. Met de release van een nieuwe FIFA ontvangt elke speler gratis starter-pakketjes. Dit kan je gebruiken om vervolgens al een start te maken met handelen, je team samen te stellen en SBC's te voltooien. Om een nog betere start te maken heb je de optie om de FIFA 23 Champions Edition aan te schaffen. Deze geeft je vier dagen eerder toegang tot de volledige game. Met EA Play heb je zelfs nog eerder de mogelijkheid om in totaal tien uur aan de game te besteden.

Hieronder geven we nog wat tips, die jouw FIFA Web App skills naar het volgende level tillen.

Verkoop spelers met een lage rating die je in de welkomst-pakketjes krijgt

Aan het begin is het de bedoeling dat je wat munten opspaart. In de eerste paar welkomst-pakketjes zitten genoeg spelers die gedurende de hele FIFA niet veel waard zullen gaan worden, dus die kan je beter bij het begin al verkopen. Denk hierbij aan de 76-82 rated spelers, zowel niet-zeldzame als zeldzame. Deze spelers kunnen wel degelijk iets meer waard gaan worden aan het begin, maar de munten kunnen op een andere manier meer rendement genereren.

Let op. Verkoop deze spelers niet via bids, maar kies voor de goedkoopste buy now. Er is namelijk een risico dat de speler voor een laag bid de deur uit gaat, waardoor je niet de maximale munten eruit haalt.

Begin met het voltooien van de waardevolle SBC’s

In het begin van de nieuwe FIFA valt er altijd behoorlijke winst te maken door SBC’s te voltooien. Nadat je de basic tutorials hebt doorlopen, kun je doorschakelen naar de Hybrid Leagues en Hybrid Nations. Voor beide challenges krijg je een Rare Mega Pack, waar 30 zeldzame items in zitten die verhandelbaar zijn. De kans dat je daar minimaal de waarde van je investering uit terug krijgt is gedurende de start van de nieuwe FIFA gigantisch. Daarnaast maak je met zo’n pack uiteraard ook kans op een zeer waardevolle speler, wat jouw team een flinke boost kan geven.

Trade met non-rare spelers uit de grote competities.

Zoals we net hebben aangegeven doe je er goed aan om de minder waardevolle spelers de deur te wijzen. Dat doen meer mensen. Niet iedereen doet dat echter via buy now’s. Daarom vallen een hoop van deze spelers op een goedkope manier op te pikken, terwijl ze eigenlijk meer munten waard zijn.

Probeer te kijken naar de vijf grote competities en zoek daar een speler met degelijke statistieken en kijk hoeveel munten die speler waard is. Neem als voorbeeld een speler met als goedkoopste buy now 600 munten. Zoek op deze speler en plaats biedingen ter waarde van 350-400 munten op al zijn kaarten die binnenkort aflopen. De kans is groot dat je niet alles wint, maar per gewonnen kaart maak je wel 150-200 munten winst.

Een voordeel hiervan is dat je niet actief bezig hoeft te zijn. Plaats de biedingen, ga iets anders doen en kom na een half uurtje weer terug om te kijken hoe veel je er hebt gewonnen.

Investeer in ‘meta’-spelers

Op het moment dat enkel de Web App live staat en de game nog niet te spelen is, hebben nog maar weinig mensen genoeg munten om spelers te kopen waarmee zij willen gaan spelen. Op het moment dat FIFA 23 echt te spelen is, komt daar snel verandering in. Mensen sparen hun munten op, verkopen hun mindere spelers en bouwen richting een team van meta-spelers. Meta-spelers zijn spelers die goed zijn in de manier van spelen op de huidige FIFA. Op FIFA 22 gaat dit voornamelijk om spelers met een hoge snelheid, vaak gecombineerd met een hoge weak foot of skill moves.

Mocht je dus in het begin beschikken over genoeg munten om enkele meta-spelers te halen, doe dat dan vooral! Deze zijn in het begin vaak nog goedkoop, maar gaan vanzelf stijgen. Net als op de normale markt geldt; een hogere vraag leidt tot een hogere prijs.

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 edities, de beste aanvallers, middenvelders en verdedigers en de beste opstellingen in FIFA 23.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek
Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld
Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.