Nieuws

Nederland in Groep A van FIFAe Nations Cup 2021

Nederland in Groep A van FIFAe Nations Cup 2021

Nederland is voor de groepsfase van de FIFAe Nations Cup, het wereldkampioenschap voor landenteams in de voetbalgame, geplaatst in Groep A. E_Oranje neemt het in deze groep op tegen gastland Denemarken, Italië, Qatar, Uruguay en Maleisië.

Embedded content: https://twitter.com/FIFAe/status/1405866688801816581?s=20

De FIFAe Nations Cup vindt van 20 tot en met 22 augustus plaats in Kopenhagen. Met 24 deelnemende landen en een prijzenpot van ruim $400,000 dollar belooft het een toernooi te worden om in de gaten te houden.

Op het YouTube-kanaal van FIFA is de loting voor de FIFAe Nations Cup terug te kijken.

Kwalificatie

Het Nederlandse FIFA-team E_Oranje wordt geleid door Koen Weijland en bestaat uit de spelers Levi de Weerd, Ali Riza Aygün en de eerder deze maand aangekondigde Levy Frederique. In de Europese kwalificatiewedstrijden voor de Nations Cup was Nederland lang dominant, maar uiteindelijk verloren de Nederlanders van het team van Engeland. Dat was alsnog genoeg om het WK te halen, maar het betekende wel dat Nederland in een groep geplaatst is met moeilijkere tegenstanders.

qtxzzpxjfldmpv4uzmly

Is dat ook echt het geval? Nederland staat op dit moment op de zesde plaats in de ranglijst, waarvan de scores zijn gebaseerd op de matches die tot nu toe zijn gespeeld. De landen van Groep A hebben nu deze posities op de ranglijst:

  • #3: Maleisië
  • #4: Uruguay
  • #6: Nederland
  • #12: Denemarken
  • #21: Qatar
  • #24: Italië

Kleine verschillen

Op basis van deze ranglijst zijn Maleisië en Uruguay op papier dus de moeilijkste tegenstanders van Groep A, maar de verschillen tussen de top drie zijn zeer klein. Bovendien wordt Europa gezien als een moeilijkere regio met meer competitie, en kan het dus zijn dat de punten van Maleisië en Uruguay niet in verhouding staan tot het niveauverschil met Nederland.

Ook kan gastland Denemarken nog wel eens de verrassing van de groep worden. Ali Riza Aygün van E_Oranje won met PSV onlangs nog de Nordic Masters 2021: een evenement dat ook plaatsvond in Kopenhagen. De Deense spelers van FC Copenhagen behaalden bij dat evenement weliswaar niet de finale, maar waren zeker competitief te noemen.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate