Nieuws

Levy Frederique is derde Nederlander op de FIFAe Nations Cup

Levy Frederique is derde Nederlander op de FIFAe Nations Cup

Levy Frederique gaat samen met Ali Riza Aygün en Levi de Weerd Nederland vertegenwoordigen op de FIFAe Nations Cup in Kopenhagen. Dat maakte Koen Weijland, de bondscoach van het Nederlandse team E_Oranje, bekend op sociale media. Levy Frederique is daarmee de derde en laatste speler die is aangekondigd voor de Nederlandse selectie.

Embedded content: https://twitter.com/E_Oranje/status/1400780089206390788?s=20

Koen Weijland laat in een video weten dat het toernooi in Denemarken puur in een 2 versus 2 format gespeeld wordt. Dat betekent, aldus Weijland, dat de derde speler voor E_Oranje echt een teamspeler moet zijn. Na wikken en wegen heeft de KNVB besloten dat Levy Frederique het meest voldoet aan deze eisen. Volgens Weijland was het geen makkelijke keuze, maar hebben de betrokken partijen er alle vertrouwen in dat deze selectie een goede prestatie kan neerzetten namens Nederland.

FIFAe Nations Cup

Met Ali Riza Aygün en Levi de Weerd wist Nederland zich te kwalificeren voor de FIFAe Nations Cup in Kopenhagen. Tijdens de Europese kwalificaties was E_Oranje sterk: Nederland stond aan kop in de groepsfase. Wel verloor het team uiteindelijk van Engeland.

Embedded content: https://twitter.com/FIFAe/status/1382665042378776576?s=20

Op het finaletoernooi, dat wordt beschouwd als het WK voor landenteams in de FIFA-game, doen in totaal 24 landen uit de hele wereld mee. Op de ranking van alle landen wereldwijd, gebaseerd op de matches die tot nu toe zijn gespeeld, staat Engeland momenteel bovenaan en vinden we Nederland terug op een respectabele 6e positie, net onder Zweden.

Goede papieren

levy frederique emmen
Met contracten bij zowel het Italiaanse Inter Esports, de gaming-divisie van voetbalclub Inter Milan, als de Eredivisieclub FC Emmen heeft Levy Frederique goede papieren voor een plek in de selectie van E_Oranje. De FIFA-speler behaalde met FC Groningen de halve finale in seizoen 2019/20 van de eDivisie. Ook met FC Emmen behaalde hij afgelopen week deze klassering in de Nederlandse FIFA-competitie.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=q1Widgl1d7w
Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate