Artikel

Dit is FUT Moments in FIFA 23 Ultimate Team

Dit is FUT Moments in FIFA 23 Ultimate Team

FUT Moments is het nieuwste speltype binnen FIFA 23 Ultimate Team. Je speelt korte, uitdagende momenten binnen een voetbalwedstrijd en verdient daarmee beloningen. FUT Moments is ideaal voor gamers die weinig tijd hebben, maar toch van FIFA Ultimate Team willen genieten.

EA SPORTS wil met FIFA 23 een breder publiek aanspreken. FIFA Ultimate Team is immers altijd een game modus voor de fanatieke gamer en voetballiefhebber geweest. FUT Moments biedt ook de mensen met wat minder tijd de kans de populaire modus te spelen. Of je nu ervaren of een groentje bent, iedereen kan met het nieuwe speltype aan de slag.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=zm5sjvChYsw

Stories en chapters in FUT Moments

FUT Moments draait dus om het spelen van korte momenten binnen een voetbalwedstrijd. Deze momenten zijn onderdeel van hoofdstukken, welke weer onderdeel zijn van verhalen. De structuur ziet er als volgt uit:

  • Stories > Chapters > Moments

In FIFA 23 begin je FUT Moments met stories. Je kiest in het menu een verhaal waarmee je wil starten. Gedurende het jaar zijn er verschillende verhalen met elk een eigen onderwerp beschikbaar. Denk hierbij aan een bepaald wereldkampioenschap of het verloop van een carrière. Niet ieder verhaal is even lang actief, sommigen moet je binnen enkele dagen voltooien en voor andere krijg je wat langer de tijd.

fut-moments-chapter

Wanneer je een verhaal gekozen hebt, zal je merken dat deze is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, ook wel chapters genoemd. Vaak hebben deze hoofdstukken soortgelijke opdrachten die je moet voltooien.

In het menu zie je hoe je ervoor staat. Er staat duidelijk vermeld hoe veel momenten je hebt voltooid, wat dit je heeft opgeleverd en welke bonus je staat te wachten wanneer je alle moment in een hoofdstuk doorlopen hebt.

Voltooi alle momenten

De kern van FUT Moments is natuurlijk het spelen van momenten. Dit kan van alles zijn: een veelbelovende aanval, een vrije trap op een mooie afstand, een geweldige solo of een doelpoging uit een voorzet.

Elk moment heeft één, twee of drie uitdagingen. Deze moet je binnen een bepaalde tijd weten te voltooien. Tijdens het spelen van het moment zie je rechtsbovenin het scherm welke uitdagingen je voltooid hebt. Hoe moeilijk het moment is, is afhankelijk van het reward level dat jij selecteert. Dit doe je vooraf in het menu.

fut-moments-moments

Voltooien van de momenten kan je op verschillende manieren aanpakken. Je kan beginnen bij de makkelijkste variant en steeds een moeilijkheidsgraad hoger spelen of direct aan de hoogste beginnen. Beide routes leveren evenveel beloningen op.

Bij sommige momenten moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden staan in het rechter blokje binnen het menu opgesomd. Lukt het niet om de uitdagingen binnen een moment te volbrengen, dan kun je simpelweg opnieuw spelen tot het je wel lukt.

Beloningen in FUT Moments

FUT Moments speel je natuurlijk niet voor niets. Het succesvol afsluiten van momenten levert FUT Stars op. Deze FUT Stars kun je inwisselen voor beloningen die je in FIFA Ultimate Team kan gebruiken. Dit kan binnen de FUT Star Gallery.

In de FUT Star Gallery vind je verschillende soorten standaard items die je altijd kan aanschaffen met je FUT Stars. Het is ook mogelijk om speciale, meer exclusieve items te bemachtigen. Maar, deze zullen vaak een beperkte periode beschikbaar zijn.

Zorg er dus voor dat je niet direct alle FUT Stars uitgeeft. Het zou kunnen dat EA SPORTS een bruikbaar item tijdelijk beschikbaar stelt. Heb jij dan niet genoeg FUT Stars, dan vis je helaas naast het net.

Of het nu gaat om FIFA Ultimate Team, Pro Clubs of Career Mode. EA SPORTS probeert gamers die niet veel tijd hebben uit de brand te helpen. Met FUT Moments zijn de ontwikkelaars daarin geslaagd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.