Nieuws

Geweldige start Nederlanders op WK FIFA 22

FIFAe World Cup 2022

De eerste dag van het wereldkampioenschap FIFA is fantastisch verlopen voor de Nederlandse enclave. Drie van de vier spelers eindigden op de eerste of tweede plek in de poule. Vandaag strijden zij voor de plekken in de play offs. Wil je zelf het WK volgen dan kan dat via de bekende streamingdiensten.

Van 14 tot en met 17 juli spelen de beste 32 FIFA-spelers ter wereld voor de wereldtitel. Nederland is vertegenwoordigd met vier spelers: Manuel ‘Manuel’ Bachoore (Team Gullit), Levi ‘LevideWeerd’ de Weerd (Team Gullit), Emre ‘EmreYilmaz’ Yilmaz (Team Gullit) en Damian ‘Damesheet’ Sitaram (NEC Nijmegen).

LevideWeerd kende een sterke eerste dag met vier overwinningen, twee gelijke spelen en één verlies. Hij pakte daarmee de tweede plek in poule A, achter de Braziliaan Young. Damesheet daarentegen had het een stuk zwaarder in die groep en eindigde helaas laatste in de poule.

In poule B staat Emre Yilmaz op pole position. Met drie overwinningen, twee gelijke spelen en twee verliezen staat hij op de eerste plek, boven onder andere Tekkz en de Belgen Pinna97 en Gilles1996. De laatste Nederlander is in poule D te vinden, dat is Manuel Bachoore van eDvisiekampioen Vitesse. Met vier overwinningen en drie gelijke spelen lijkt zijn plek in de play offs zo goed als zeker.

Gisteren werd tevens poule C gespeeld. Grote verrassing daarin was de uitschakeling van de Argentijn Nicolas99FC, die op de zevende plek in de groep eindigde. Gisteren speelden alle spelers in de groep al tegen elkaar en vandaag gebeurt dat nogmaals. Zoals het er nu uitziet zitten we dus met drie Nederlanders bij de laatste zestien.

De FIFAe World Cup 2022 duurt nog tot en met zondag. De beste vier spelers uit iedere poule gaan door naar de play offs. Daarin is geen lower bracket; spelers die verliezen liggen er definitief uit. De grote finale is zondag 17 juli rond 17:30. De winnaar van het toernooi neemt 250.000 dollar mee naar huis. De nummer twee moet het doen met 100.00 dollar, terwijl de halve finalisten met 25.000 dollar ook een aardige som verdienen.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend