Nieuws

Nederland aan kop in FIFAe Nations Cup Qualifiers

Nederland aan kop in FIFAe Nations Cup Qualifiers

E_Oranje, het Nederlands FIFA 21 team, staat op dit moment aan kop in de Europese groepsfase van de FIFAe Nations Cup Qualifiers. In de kwalificatieronden is Nederland het enige land wat nog geen wedstrijd verloren heeft. Nederland wordt in het internationale toernooi vertegenwoordigd door Levi de Weerd van Vitesse en Ali Riza Aygün van PSV Esports.

Het WK voor landenteams, ook wel FIFAe Nations Cup genoemd, is één van de grootste FIFA-toernooien van de wereld. Hierbij gaan landen met twee spelers, één op de Xbox en één op de PlayStation, de strijd met elkaar aan. Voor Nederland komen FIFA-spelers Levi de Weerd en Ali Riza Aygün uit.

De Nederlanders staan op dit moment bovenaan groep B met zeven overwinningen en één gelijkspel. Vandaag speelt het team de laatste drie wedstrijden van zijn poule tegen Finland, Italië en Schotland. Als E_Oranje deze drie wedstrijden ook weet te winnen heeft het een nagenoeg perfecte poolfase, maar het kan bijna niet anders dan dat ze zich kwalificeren voor de knockoutfase.

Beter dan verwacht

Volgens Levi de Weerd lopen de wedstrijden voorlopig soepel. „De eerste vier wedstrijden verliepen vrijwel perfect en misschien wel beter dan verwacht. In de wedstrijden zelf zijn we nauwelijks in de problemen gekomen wat natuurlijk veel vertrouwen geef voor vandaag en de rest van het toernooi. We staan nu eerste in de poule met nog drie wedstrijden te gaan, we willen ons gewoon als groepshoofd plaatsen voor de knock-outfase.”

Levi legt wel nadruk op het feit dat deze competitie toch een stuk pittiger is dan zijn normale wedstrijden. „Naar mijn menig is het niveau van de landenteams wel hoger dan het niveau van de eDivisie, omdat je van elk land tegen de beste spelers speelt.”

Vanavond spelen Levi en Ali tegen Finland, Italië en Schotland om een plek bovenaan de poule te bemachtigen. De wedstrijden zijn live te volgen op het Twitch account van E_Oranje.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen