Nieuws

Rangers FC en Celtic FC verbinden zich aan EA SPORTS

Rangers FC en Celtic FC verbinden zich aan EA SPORTS

EA SPORTS heeft een samenwerking met Rangers FC en Celtic FC aangekondigd. Het gaat in beide gevallen om een verbintenis van meerdere jaren. De ontwikkelaar wordt de officiële videogame partner van beide clubs en weet de grootmachten voor FIFA 23 en in de toekomst voor EA SPORTS FC aan zich te binden.

FIFA 23 wordt volgens EA SPORTS de grootste voetbalgame ooit. Daarin mogen de meest succesvolle clubs uit het Schotse voetbal natuurlijk niet ontbreken. De aardsrivalen voegen zich bij de meer dan 300 samenwerkingspartners van de voetbalspelontwikkelaar.

Rangers FC en Celtic FC in FIFA 23

De volledige teams van Rangers FC en Celtic FC zijn onderdeel van FIFA 23. Dit betekent dat alle spelers van de Schotse grootmachten ook in FIFA Ultimate Team beschikbaar zijn.

Er bestaat nog onduidelijkheid over de beschikbaarheid van de stadions, Ibrox Stadium en Celtic Park. In de eerste berichtgeving van Rangers FC werd vermeld dat 3D-scans van de spelers en het stadion op korte termijn genomen zouden worden.

Deze tekst is inmiddels van de website van de voetbalclub verwijderd, wat voor twijfels bij de fans zorgt. Mogelijkerwijs worden deze stadions pas in een later stadium aan FIFA 23 toegevoegd en moeten de fans dus nog even geduld hebben.

Naast de Schotse grootmachten is EA SPORTS er ook in geslaagd om Tottenham Hotspur aan zich te binden. Het eerste elftal van de Engelse topclub en ook het dameselftal is onderdeel van FIFA 23. Damesvoetbal is dit jaar voor het eerst in de populaire voetbalgame aanwezig.

De samenwerkingen met deze clubs zijn voor EA SPORTS een strategisch slimme zet. Volgend jaar gaat de ontwikkelaar immers op eigen houtje verder met EA SPORTS FC. Om hun nieuwe game te laten slagen, zijn individuele samenwerkingen met clubs, spelers en competities van levensbelang.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.