Nieuws

Team Gullit en Atlanta United FC kondigen samenwerking aan

Team Gullit en Atlanta United FC kondigen samenwerking aan

Team Gullit en het Amerikaanse Atlanta United FC hebben een samenwerkingsverband aangekondigd. De winnaars van de MLS Cup van 2018 gaan gebruik maken van de esportskennis van Team Gullit. De FIFA-academie wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van FIFA-spelers. Beide partijen werkten de afgelopen twee jaar al officieus samen.

Met dit nieuwe samenwerkingsverband laat Atlanta United FC zien esports serieus te nemen. De voetbalclub wist eerder de Braziliaanse Paulo Neto aan hun team toe te voegen om samen met Vini Leiva mee te doen aan de 2v2 competities van EA Sports.

Om dit talent te ontwikkelen werkten beide partijen de afgelopen twee jaar al samen. Door binnen een officieel samenwerkingsverband gebruik te maken van de kennis van Team Gullit hoopt de voetbalclub opnieuw stappen te zetten.

atlanta-united-fc-team-gullit-samenwerking

Enthousiasme over de samenwerking

Renzo Oemrawsingh, Head of Development bij Team Gullit, zegt enthousiast te zijn over de samenwerking met Atlanta United FC. "We hebben de afgelopen twee jaar met succes samengewerkt, wat heeft geleid tot het winnen van eMLS Cup en het kwalificeren voor FIFAe World Cup".

Ook Georgia O’Donoghue, Vice President of Business Operations bij Atlanta United FC, laat weten enthousiast te zijn. "We zijn verheugd dat ons esportsteam samenwerkt met Team Gullit, een wereldwijde erkende professionele FIFA-academie. Team Gullit zal ons één van de meest uitgebreide coachingstrajecten bieden, waardoor we één van de beste eFIFA-teams van de MLS kunnen blijven".

Atlanta United FC maakt sinds 2017 onderdeel uit van de Major League Soccer, de beste voetbalcompetitie in de Verenigde Staten. De winnaars van de MLS Cup van 2018 staan erom bekend veel publiek te trekken. Bij thuiswedstrijden verkocht de voetbaclub gemiddeld 53.002 kaarten.

Ruud Gullit lanceerde met Team Gullit in 2018 de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academie van de wereld. De organisatie biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen zichzelf te verbeteren. De spelers van Team Gullit wonnen FUT Champions Cups en Europese FIFA-kampioenschappen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.