Nieuws

Team Gullit en Red Bull slaan handen ineen

Team Gullit en Red Bull slaan handen ineen

‘s Werelds eerste FIFA-academie Team Gullit gaat een langdurige samenwerking aan met Red Bull. Dit maken de partijen via een persbericht bekend. De organisaties gaan zich samen focussen op de ontwikkeling van talenten, iets wat bij beide organisaties hoog in vaandel staat.

De focus van de samenwerking ligt op het maximaliseren van de potentie van de Team Gullit-talenten, waarin Red Bull ondersteuning biedt. Dit gebeurt voornamelijk op sportief vlak, zodat de talenten het maximale uit henzelf kunnen halen.

Gedurende de eerste lockdown hebben de twee organisaties overigens al samengewerkt, dit deden zij met de #STAYATHOMECUP. In dat toernooi ging Team Gullit-talent Levi de Weerd er met de titel vandoor.

Team Gullit

In 2018 heeft voormalig profvoetballer Ruud Gullit de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academie ter wereld opgericht. Inmiddels is Team Gullit één van de succesvolste FIFA-esportsteams ter wereld. Zo maken onder andere de huidig Europees kampioen Levi de Weerd en oud Nederlands kampioen Dani Visser onderdeel uit van het team.

Momenteel staat de Weerd bovenaan de Europese ranglijst en maakt hij goede kans om Nederland later dit jaar te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap FIFA.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen