Nieuws

Team Gullit en OMEN kondigen samenwerking aan

Team Gullit en OMEN kondigen samenwerking aan

Team Gullit heeft vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd met OMEN, HP's premium gaming merk. OMEN wordt daarmee de exclusieve PC hardware partner van Ruud Gullit's FIFA-academie. De samenwerking moet de productie van content vanuit de nieuwe Team Gullit HQ optimaliseren.

Met PC hardware dat voorzien is van de nieuwste innovatieve technologieën gaat OMEN een bijdrage leveren aan de content creatie vanuit Team Gullit. Met 150.000 volgers is Team Gullit één van de grootste FIFA-esports teams ter wereld. Vanuit de vernieuwde Team Gullit HQ tracht de academie deze doelgroep met OMEN's PC hardware optimaal te bereiken.

De oprichter van Team Gullit, Corné Dubelaar, is tevreden over de samenwerking: "Voor ons is de timing van de samenwerking ideaal. Wij openen binnenkort officieel onze nieuwe Team Gullit HQ; een unieke plek die zowel ons als de spelers voorziet in alle behoeften. De desktops van OMEN laten de ruimte er niet alleen geweldig uitzien, zij voorzien ons ook van de benodigde power om onze content-game vanaf de lancering van FIFA 23 naar een hoger niveau te tillen".

Ook Sue Sue Au, de Marketing Manager Personal Systems & Gaming bij HP, is enthousiast: "Wij zijn blij en trots dat wij met één van de beste FIFA-esports teams van de wereld gaan samenwerken. Team Gullit is professioneel, kwalitatief en ambitieus, wat perfect aansluit bij de waarden van OMEN. Als je denkt aan FIFA, maak je niet snel de connectie met laptops of desktops. Echter zijn het gamers die naast consoles, ook een PC nodig hebben om PC-games te kunnen spelen, maar denk bijvoorbeeld ook aan bellen op Discord, streamen op Twitch of video’s editen. Bij OMEN maakt het niet uit wat je speelt of wat voor niveau je hebt — We champion the journey of everyone who plays".

Team Gullit is 's werelds eerste professionele FIFA-academie. De organisatie werd in 2018 door Ruud Gullit gelanceerd en sindsdien heeft het team meerdere FUT Champions Cups en Europese kampioenschappen gewonnen. Team Gullit biedt professionele begeleiding en training aan veelbelovende talenten om hen naar een hoger niveau te tillen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.