Artikel

De beste starter teams in FIFA 23 Ultimate Team

De beste starter teams in FIFA 23 Ultimate Team

Het FIFA 23-seizoen is losgebarsten! Dat betekent dat je kan puzzelen hoe jouw eerste team(s) eruit komen te zien. Om je op weg te helpen, hebben wij de beste starter teams in FIFA 23 Ultimate Team voor je op een rijtje gezet. Neem ze over, gebruik ze als inspiratie en voeg er een eigen persoonlijk tintje aan toe!

FIFA Ultimate Team is al jaren de meest populaire game modus binnen EA SPORTS' voetbalspel. De ontwikkelaar weet een link te leggen tussen virtuele en de echte voetbalwereld, en dat valt in de smaak.

Starter Team #1

Het eerste starter team dat we behandelen bestaat uit een mix van de Eredivisie en de Bundesliga. Het team is absoluut niet duur en kan zelfs door alleen op de FIFA 23 Web App en Companion App te spelen gehaald worden. Ondanks dat dit team misschien niet duur is, beschikt het alsnog over een aantal hele goede spelers. Cody Gakpo, Donyell Malen en Noni Madueke bieden samen met de centraal aanvallende middenvelder Kudus je veel snelheid in de aanval. Het middenveld wordt gevormd door twee verdedigende middenvelders, namelijk Sangare en Özcan.

De flankverdedigers moeten vooral snelheid hebben met degelijke defensieve statistieken. Dat hebben Owen Wijndal en Jeremy Frimpong. Timber beschikt dit jaar weer over erg goede snelheid, waarmee hij de iets langzamere Schlotterbeck compenseert. Op doel moet Kobel de klus kunnen klaren.

Dit team is in verschillende formaties te gebruiken. Denk vooral aan 4-3-3 aanvallend en de 4-2-3-1 formaties.
FIFA 23 starterteam 1

Starter Team #2

Het tweede starter team is een stukje duurder, maar ook een stuk beter dan het eerste team dat we behandeld hebben. Op elke positie staat een iets betere speler of een speler die in een betere competitie speelt. Lucas Paqueta geeft je daarnaast nog een extra mogelijkheid om in een wat smallere formatie te spelen zoals een 4-1-2-1-2(2). Uribe en Fernandez zijn beide ontzettend goede allround middenvelders en kunnen de eerste paar dagen prima uit de voeten.

Op de flanken heb je enorm veel snelheid met Luis Sinistera en Rafa Silva. Dit is ook het geval met de vleugelverdedigers Kieran Tierney en Alexander Bah. Diego Carlos en Lucas Verissimo hebben ook uitstekende kaartjes voor een starter team.
FIFA 23 starter team 2

Starter Team #3

Vor de eerste twee starter teams die we behandeld hebben, heb je niet zo'n heel groot budget nodig. Optie drie is daarentegen wel de duurste van de drie, maar zonder twijfel haalbaar in de eerste dagen van jouw FIFA 23-avontuur.

Sane, Diaby en Werner geven je ontzettend veel snelheid in de aanval. (Mocht je trouwens nog wat coins over hebben kan je Sane ook inwisselen voor Coman, aangezien hij vijf sterren skillmoves heeft).

Het middenveld bestaat uit twee aanvallend georiënteerde middenvelders en een controleur die er achter staat. Lemar en Fekir beschikken allebei over goede aanvallende statistieken, en Tchouaméni kan met zijn fysieke kracht gemakkelijk een aanval van de tegenstander stoppen.

De verdediging in dit team is ook erg goed. Jordi Alba en Marcos Llorente beschikken allebei over genoeg snelheid en verdedigende statistieken om snelle buitenspelers bij te houden. Upamecano en Hernandez zijn beide snelle centrale verdedigers met goede verdedigende en fysieke statistieken.
FIFA 23 starterteam 3

Mocht je nog wat meer inspiratie zoeken, dan verwijzen we je graag naar onderstaande video van Team Gullit. De esportsorganisatie licht een aantal spelers uit die perfect in je FIFA 23 starter team passen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=WLQlEOiux_A

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek
Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann