Fortnite

Fortnite is één van de populairste games ooit. De free-to-play actie- en survivalgame van Epic Games draait om één ding: schakel al je tegenstanders uit en behaal daarmee een Victory Royale. De Battle Royale-modus van Fortnite werd in september 2017 uitgebracht als een early access-game, maar sinds juni 2020 heeft Epic Games Fortnite gelanceerd als een volledige titel.

Wat is Fortnite?

Het huidige Fortnite begon oorspronkelijk als een heel ander soort game, namelijk het betaalde Fortnite: Save the World. In deze third-person shooter en actiegame speel je samen met tot drie andere spelers en probeer je aanvallen van zombie-achtige wezens tegen te houden. Je kunt schieten en slaan met diverse wapens, maar ook grondstoffen verzamelen om versterkingen, vallen en nieuwe wapens te bouwen.

Fortnite Save the World

Iets later bracht Epic Games een gratis te spelen Battle Royale-versie uit van Fortnite: hierin is het niet langer de bedoeling dat je samen met andere spelers computergestuurde vijanden verslaat, maar dat je het juist - alleen of in een groep - opneemt tegen andere spelers om als laatste over te blijven. Fortnite Battle Royale werd extreem populair en is tegenwoordig by far de meest gespeelde modus in Fortnite.

Fortnite Seizoen & Map

Een belangrijk onderdeel van Fortnite zijn de seizoenen: dit zijn grote en thematische content-updates, waarbij er veel grote veranderingen plaatsvinden op het Fortnite-eiland. Het verhaal van Fortnite verandert zo mee met de seizoenen: het ene moment bevinden spelers zich nog op een prehistorisch eiland, maar het seizoen erna kun je zomaar UFO's tegenkomen. Na de eerste tien seizoenen begon Fortnite aan een nieuw Chapter (hoofdstuk), met onder meer een nieuwe Fortnite-map.

Fortnite Map Evolution

Op dit moment bevindt Fortnite zich in Fortnite Chapter 2 Season 8, waarin grote en mysterieuze paarse kubussen het eiland hebben overgenomen. De map van Fortnite Season 8 is dan ook totaal verschillend ten opzichte van eerdere seizoenen. Ook de selectie aan wapens in Fortnite Season 8 is uniek: sommige wapens uit het vorige seizoen zijn vaulted (verdwenen), terwijl er ook wapens unvaulted zijn (teruggekeerd) en nieuwe wapens zijn toegevoegd. Ook is er een Fortnite Season 8 Battle Pass.

Fortnite Battle Pass & Skins

De Fortnite Battle Pass is een éénmalige aankoop die je doet met V-Bucks: de in-game munteenheid van Fortnite, die je kunt kopen met echt geld óf kunt verdienen door veel Fortnite te spelen. Elk Fortnite-seizoen komt er een nieuwe Battle Pass uit, met skins (kostuums), gliders (zweef-parachutes) en emotes die passen bij het thema van het seizoen. Deze items speel je echter niet allemaal direct vrij door de Battle Pass te kopen: je moet ze verdienen door Fortnite te spelen en experience-punten (XP) te verzamelen.

battlepasss.jpg

De Fortnite skins zijn voor veel mensen de belangrijkste reden om de Battle Pass aan te schaffen. Naast de Battle Pass kun je ook skins en andere in-game items kopen in de Fortnite Item Shop. Epic Games ontwerpt zelf veel unieke Fortnite skins, maar Fortnite staat er juist zeer om bekend samen te werken met bekende films, series en games: zo zijn er skins van Marvel-superhelden en -schurken als Spider-Man en Thanos, maar ook skins van concurrent DC Comics: denk bijvoorbeeld aan Batman en Superman. Ook Halo-hoofdpersoon Master Chief en Kratos uit de gameserie God of War kwamen naar Fortnite. Popster Ariana Grande kreeg niet alleen een skin, maar hield zelfs een concert in Fortnite.

Waar speel ik Fortnite?

Je kunt Fortnite downloaden en spelen op bijna alle denkbare platformen: op PC, macOS, PlayStation 4/5, Xbox One/Series X/S, Nintendo Switch en zelfs op mobiele apparaten die draaien op Android. Op iOS kun je nu helaas geen Fortnite downloaden in de App Store: dit komt door het juridische conflict tussen Apple en Epic Games.

Wil je Fortnite met de meest optimale prestaties kunnen spelen op PC? Check dan onze Fortnite-instellingen en kijk of je al de juiste Fortnite-hardware in huis hebt!