Fortnite Chapter 3 Season 3

Fortnite Chapter 3 Season 3 is van start gegaan. In het derde seizoen van het derde hoofdstuk is het thema: vibin'. Volgens Epic Games is het hele eiland één groot feest. Het nieuwe seizoen brengt tal van nieuwe elementen met zich mee en wij vertellen je alles wat je moet weten.

Wanneer begint Fortnite Chapter 3 Season 3?

Fortnite Chapter 3 Season 3 is op 5 juni om 12:00 Nederlandse tijd van start gegaan. Dit seizoen duurt ongeveer 15 weken. Dit betekent dat het volgende volgende seizoen in de tweede of derde week van september begint. Tot die tijd genieten de Fortnite-fans van het derde seizoen.

Nieuwe content in Fortnite Chapter 3 Season 3

De spelers kunnen natuurlijk genoeg nieuwe content verwachten in Fortnite Chapter 3 Season 3. Epic Games meldt dat de reality tree in bloei staat, waardoor er een nieuwe 'biome' op het eiland ontstaat. Deze nieuwe biome heet Reality Falls en staat vol met (bouncy) paddenstoelen en bomen in onnatuurlijke kleuren. Ook is er een grot te vinden en kan je handig gebruik maken van nieuwe geisers.

Ballers zijn terug in Fortnite Chapter 3 Season 3. Met de ballers verplaats je jezelf snel over het eiland. Dit seizoen brengt ook de nieuwe screwballer, een soort achtbaan die speciaal voor de ballers is gemaakt. Met de komst van deze achtbaan wordt duidelijk waarom Epic Games dit seizoen 'vibin noemt.

Jezelf snel verplaatsen kan dit seizoen ook met een wolf of boar (wild zwijn). Wanneer je één van deze dieren weet te vinden, kun je ze berijden en tegelijk tegenstanders uitschakelen. Welk dier heeft jouw voorkeur?

Verder is het mogelijk om reality seeds te laten groeien tot een reality sappling. Deze zaden vind je rondom de nieuwe reality tree. Een sappling draagt loot. Elke keer dat jij een sappling laat groeien, heeft deze betere loot, dus het loont om hier vanaf het begin van een match mee te starten.

Wapens in Fortnite Chapter 3 Season 3

Tegenstanders uitschakelen doe je natuurlijk met je favoriete wapens. Fortnite Chapter 3 Season 3 brengt ook nieuwe wapens met zich mee. Één daarvan is de nieuwe hammer assault rifle. Dit wapen is in elke weapon rarity te verkrijgen en schiet volautomatisch met 27 tot en met 33 damage.

De two-shot shotgun is het andere nieuwe wapen. Deze shotgun heeft tussen de 54 en 69 damage en is in elke weapon rarity te verkrijgen. De headshot damage loopt van ongeveer 94 tot en met 120, afhankelijk van de weapon rarity.

Tot slot is de Designated Marksman Rifle het laatste nieuwe wapen in het derde seizoen. Dit wapen, afgekort DMR, is een combinatie tussen een assault rifle en een sniper rifle. Het wapen is in elke weapon rarity te verkrijgen en heeft een damage tussen de 45 en 58.

De gameplay trailer van het derde seizoen

Wil je alvast sfeer proeven voordat je met Fornite Chapter 3 Season 3 aan de slag gaat? Dat kan met de gameplay trailer. In deze video zie je in één minuut wat het nieuwe seizoen allemaal te bieden heeft. Epic Games heeft in de video het thema 'vibin duidelijk terug laten komen.

Daarnaast heeft de ontwikkelaar ook een cinematic trailer uitgebracht. De reacties op de video zijn lovend. In onrustige tijden kiest Epic Games immers voor een vredig en feestelijk thema. De video waarmee het nieuwe seizoen wordt geïntroduceerd, weet dit vrolijke thema uitstekend over te brengen.

Een nieuwe Battle Pass in Season 3

Een nieuw seizoen betekent natuurlijk ook een nieuwe Battle Pass. In een seizoen waar 'vibin centraal staat, mag je items en andere beloningen met een vrolijk thema verwachten. Deze zitten er zeker in, maar de beloning voor het voltooien van tier 100 is Darth Vader, een figuur die je niet direct aan vrolijke sferen koppelt.

Naast Darth Vader kunnen de spelers ook Indiana Jones later in het seizoen vrijspelen. Hiervoor moeten verschillende opdrachten voltooid worden. Informatie over deze opdrachten volgt later.

Verder heeft de Battle Pass meer dan 100 andere beloningen die gedurende 15 weken vrijgespeeld kunnen worden. Fortnite Chapter 3 Season 3 duurt vijf weken langer dan normaal. Het moet daarom geen probleem zijn om dit seizoen de volledige Battle Pass te voltooien.