Fortnite Chapter 3 Season 4

Fortnite Chapter 3 Season 4 is van start gegaan. De komende maanden voorziet ontwikkelaar Epic Games de battle royale van frisse content. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, vertellen we je alles over de releasedatum, de battle pass en wat je nog meer kan verwachten.

Wanneer komt Fortnite Chapter 3 Season 4 uit?

Fortnite Chapter 3 Season 4 is op zondag 18 september om 08:00 van start gegaan. Op dat moment is Epic Games immers begonnen met het uitrollen van de verschillende updates. Met grote seizoensveranderingen duurt het altijd even voordat de spelers daadwerkelijk van de content van het nieuwe seizoen kunnen genieten. Ieder seizoen in Fortnite duurt ongeveer 15 weken.

De trailer van Fortnite Paradise

Ontwikkelaar Epic Games heeft het nieuwe seizoen officiëel ingeluid. Paradise is de naam van Chapter 3 Season 4. In een trailer die iets meer dan een minuut duurt, wordt duidelijk waar het dit seizoen allemaal om draait: Chrome.

In eerdere teasers maakte Epic Games duidelijk dat Chrome een grote rol gaat spelen binnen het nieuwe seizoen. Titels als "it consumes everything" bij korte video's bevestigen dit. Wat dit voor gevolgen heeft, is voor een deel in de Chapter 3 Season 4 trailer te zien.

Content in Fortnite Chapter 3 Season 4

Seizoenen in Fortnite brengen veel nieuwe content met zich mee. Dit is in Fornite Chapter 3 Season 4 natuurlijk niet anders. Epic Games heeft op haar website inmiddels de eerste officiële informatie gedeeld.

Chrome splash, keys en vaults

In het kader van Chrome wordt een aantal nieuwe voorwerpen aan Fortnite toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is chrome splash. Dit voorwerp kan voor een groot aantal doeleinden gebruikt worden.

Zo kun je dit voorwerp op hout, steen of metaal gooien en gemakkelijk door de constructie van je tegenstander schieten of lopen. Ook is het mogelijk om chrome splash op jezelf te gooien. Je bent op dat moment voor een korte periode immuun voor schoten van tegenstanders en ook het vallen van grote hoogtes levert geen schade op.

fortnite-chapter-3-season-4-chrome-splash

In het nieuwe seizoen zijn er verschillende vaults te vinden. Verspreid over het eiland liggen keys waarmee je de nieuwe kluizen kan openen. Er zijn twee soorten kluizen: low security (één sleutel benodigd) en high security (twee sleutels benodigd).

EvoChrome Shotgun en EvoChrome Burst Rifle

Het fenomeen Chrome brengt twee nieuwe wapens met zich mee: EvoChrome Shotgun en EvoChrome Burst Rifle. Je vindt deze stijlvolle wapens in Chrome Chests, een nieuwe manier om loot te verzamelen in de battle royale. De wapens zijn van Uncommon tot Mythic beschikbaar.

fortnite-chapter-3-season-4-evochrome

Een terugkeer naar eerdere seizoenen

De battle royale Fortnite is op 26 september 2017 van start gegaan. Iets meer dan een week na de start van Chapter 3 Season 4 vieren de uitgever en ontwikkelaars dus het vijfjarig bestaan. Het is plausibel dat men in het kader van dit feest ervoor kiest om een ode aan de eerste periode van de game te brengen.

Een aantal wapens, items en andere zaken dat in de eerste periode van Fortnite een grote rol speelde, heeft de afgelopen periode een update gehad. Volgens insiders bereidt Epic zich met deze acties voor op een terugkeer naar de eerste periode. Concreet zou dit betekenen dat wapens als de Scar en Pump Shotgun terugkeren.

Om een terugkeer te realiseren en dit in lijn met het verhaal te houden, is mogelijk een rol voor de Reality Tree weggelegd. Deze grote boom heeft immers al een aantal iconische locaties teruggebracht. De komende weken moet uitwijzen wat het team achter de battle royale daadwerkelijk van plan is.

Fortnitemares

Fortnitemares is het jaarlijkse in-game Halloween evenement. Ook dit jaar wordt de battle royale eind oktober omgetoverd tot een spookachtige game. Voorgaande jaren was het mogelijk om na uitschakeling tot het einde van de match als spook te blijven hangen. Naar verluidt keert deze feature dit jaar terug.

Vanzelfsprekend voegen de ontwikkelaars verschillende skins aan Fortnitemares toe. Gerenommeerde leakers meldden dat ook de Storm King Boss mogelijkerwijs terugkeert.

Fortnite Chapter 3 Season 4 crossovers

De seizoenen voor Season 4 kenden stuk voor stuk toffe crossovers en daarbij horende skins. Denk bijvoorbeeld aan Darth Vader, PAC-MAN en Dragon Ball. Ook in het nieuwe seizoen kunnen de spelers crossovers verwachten. Welke dit precies zijn, is nog niet bekend.

Fortnite-leaker HYPEX heeft bekend gemaakt dat Epic Games werkt aan een first-person modus. Naar verluidt zijn de ontwikkelingen inmiddels in een vergevorderd stadium. Dit zou daarom kunnen bekenen dat een game modus in eerste persoonsperspectief in Fortnite Chapter 3 Season 4 wordt uitgebracht.

Fortnite Chapter 3 Season 4 map

De Fortnite Chapter 3 Season 4 map brengt een aantal aanpassingen met zich mee. Om te beginnen is Home Sweet Chrome een nieuwe locatie op het eiland. Zoals de naam doet vermoeden, is deze plek het gevolg van de aanwezigheid van Chrome.

Op sommige locaties op het eiland zijn platformen te vinden. Volgens Epic Games probeert men met deze platformen veilige plekken te creëren die de spelers moeten beschermen tegen Chrome. Een voorbeeld van één van deze platformen is de nieuwe locatie Cloudy Condos.

Fortnite Chapter 3 Season 4 Battle Pass

De Fortnite Chapter 3 Season 4 battle pass heeft wederom 100 tiers. Je krijgt ongeveer 15 weken om deze te voltooien. Door deze seizoenspas te voltooien, speel je toffe skins en andere items vrij. Over de prijs van de battle pass kunnen we op dit moment zeggen dat deze naar verluidt op 950 V-Bucks blijft staan.

fortnite-chapter-3-season-4-battle-pass-skins

Epic Games introduceert een aantal toffe nieuwe skins. De ontwikkelaars heeft zelfs de eerste officiële transgender Fortnite-skin aan de battle royale toegevoegd. Dit zijn de beschikbare characters:

  • Paradigm (Reality-659)
  • The Herald
  • Spider-Gwen
  • Grriz
  • Bytes
  • Twyn
  • Lennox Rose
  • Meow Skulls

Vooralsnog lijkt het erop dat iedere speler die de seizoenspas aanschaft, toegang krijgt tot Paradigm (Reality-659). The Herald is een character die pas later in het seizoen aan de game wordt toegevoegd.