Nieuws

De Fortnite 21.50 update gaat vandaag live

De Fortnite 21.50 update gaat vandaag live

Epic Games rolt vandaag de Fortnite 21.50 update uit. Deze aanpassing brengt de competitieve game modus Late Game Arena en het populaire wapen Pump Shotgun terug naar de battle royale. De ontwikkelaars verhelpen ook enkele bugs.

De Fortnite 21.50 update is waarschijnlijk de laatste grote update van Fortnite Chapter 3 Season 3. Op 18 september gaat immers Fortnite Chapter 3 Season 4 van start. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars eventuele grote aanpassingen voor deze seizoenswisseling bewaren.

Op 30 augustus om 10:00 Nederlandse tijd wordt de 21.50 update binnen Fortnite doorgevoerd. Gamers moeten rekening houden met een zogeheten downtime van ongeveer een half uur.

Late Game Arena

Late Game Arena is een populaire competitieve game modus binnen de battle royale. De naam vertelt eigenlijk exact waar de modus om draait. Gamers starten binnen een match die zich in een vergevorderd stadium bevindt. De cirkel is klein en iedereen start met een set wapens en een voorraad hout, steen en metaal.

In Late Game Arena is het van groot belang dat je op je bouwvaardigheden kunt terugvallen om zo de chaos het hoofd te bieden.

Shadow of Phantasm Week

De Fortnite 21.50 update brengt de Shadow of Phantasm Week naar de battle royale, zo valt op de website van Epic Games te lezen. De Suppressed SMG, Suppressed Assault Rifle, Shadow Bomb en Shield Bubble keren in het kader van dit evenement terug.

Daarnaast is het mogelijk om speciale quests te voltooien om extra XP te verdienen. Dit evenement start op dinsdag 30 augustus om 15:00 en eindigt op woensdag 7 september om 15:00.

fortnite-21-50-update

Pump Shotgun (?) en overig

De Pump Shotgun keert mogelijk ook terug binnen de battle royale. In de aankondiging van bovenstaande competitieve modus hintte Epic Games naar de terugkeer van het populaire wapen. Het woord 'pumped' werd immers met een hoofdletter geschreven.

Verder zijn content creators als iFireMonkey en HYPEX er vaak als de kippen bij om de overige toevoegingen met fans van de battle royale te delen. Zo is duidelijk geworden dan onder andere het 'jiggle jiggle' dansje aan Fortnite wordt toegevoegd.

Tot slot verhelpen de ontwikkelaars enkele bugs. Voorbeelden hiervan zijn problemen met de correcte weergave van health en shield en het niet kunnen uitvoeren van Kamehameha op mobiele apparaten wanneer een speler van een Nimbus gebruik maakt.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.