Nieuws

De Fortnite 21.51 update is nu live

De Fortnite 21.51 update is nu live

De Fortnite 21.51 update is de allerlaaste van het huidige seizoen. Epic Games noemt komende week de 'Fire with Fire Week' en voegt een aantal wapens aan de battle royale toe. Ook wordt een aantal aanpassingen met betrekking tot in-game aankopen en privacy doorgevoerd.

Op dit moment zijn de meeste spelers binnen de Fortnite-community bezig met hetgeen Chapter 3 Season 4 gaat brengen. Logisch, want de eerste geluiden zijn veelbelovend. Maar, voordat het zover is, kunnen de spelers aan de slag met nieuwe content. Het is niet veel, maar in ieder geval voldoende om de komende week door te komen.

Primal Flame Bow en Dragon's Breath Shotgun

De Fire with Fire Week vindt vanaf woensdag 7 september om 15:00 tot en met dinsdag 13 september om 15:00 plaats. Tijdens deze week worden de Primal Flame Bows en Dragon's Breath Shotgun terug in de game gebracht. Deze zijn op de grond en in chests te vinden.

Om de schade van deze krachtige wapens te beperken, kun je gebruik maken van Chug Cannons. Deze voorwerpen verschijnen in grotere mate op het eiland. Epic Games heeft ook speciale quests toegevoegd waarmee je XP kan verdienen. Ook Chug Cannons en Firefly Jars zijn op de grond en in chests te vinden.

De ontwikkelaars hebben verder aanpassingen rondom aankopen en annuleringen doorgevoerd. Zo moet je nu een knop ingedrukt houden om een in-game aankoop te doen. Verder kan je een aankoop vanaf dit moment annuleren totdat je het betreffende voorwerp gebruikt hebt of totdat 24 uur verstreken zijn.

Verder zijn ook aanvullende social settings toegevoegd. Het is nu mogelijk om aan te geven met wie je een voice chat wil: nobody, friends only, friends and teammates of everybody. Ouders kunnen dit onder parental control ook aanpassen.

Tot slot zijn er nog meer aanpassingen aan privacy settings, zoals het verplaatsen van parenting control en standaard settings voor spelers onder de 18 jaar, toegevoegd.

Fortnite Chapter 3 Season 4 gaat waarschijnlijk 18 september van start. Het nieuwe seizoen brengt nieuwe content naar de battle royale, waaronder het Halloween evenement Fortnitemares.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.