Artikel

5 Fortnite feitjes die bijna niemand weet

5 Fortnite feitjes die bijna niemand weet

Fortnite is een van de populairste en bekendste spel aller tijden. Hebben je vrienden op school het niet over Fortnite, dan is het je oma of oom wel. Iedereen weet wat Fortnite is, en waar het over gaat. Wij denken dat we nog wat Fortnite feitjes hebben waar bijna niemand van af weet.

Fortnite als onderwerp van een eindexamen

Embedded content: https://twitter.com/JillianZuzolo/status/967062739087773698

Ja, het klinkt misschien heel erg vreemd, de combinatie van Fortnite en studie. Toch gebeurde het in 2018, toen twee studenten aan hun professor vroegen of hun eindexamen Scheikunde over Fortnite kon gaan. Dit zouden zij alleen doen als zij meer dan 7000 retweets kregen op Twitter.

Niet veel later behaalde de studenten de 7000 retweets; het werden er in totaal meer dan 25.000. De professor honoreerde de overeenkomst en het eindexamen ging daarom alleen over Fortnite. Of er ook iemand geslaagd is, blijft tot op heden de hamvraag.

Geen Battle Royale

Fortnite Save The World

Fortnite werd aanvankelijk op 25 juli 2017 uitgebracht als Fortnite: Save the World. Een player versus environment (PvE) multiplayer-spel waarbij spelers samen forten moesten bouwen en zich tegen hordes van zombie's moesten beschermen.

Door het succes van games als PlayerUnknown's Battleground (PUBG) koos Epic Games er in 2018 voor om een Battle Royale-versie van het spel te maken. Fortnite BR groeide binnen korte tijd uit tot een van de meest succesvolle spellen in het genre; en inmiddels aller tijden.

Fortnite Hamburger

Embedded content: https://twitter.com/selashiloni/status/1015261416024993792

Wie kent de Fortnite Hamburger niet? De iconische Fortnite Durr Burger, zoals deze heet, kreeg zelfs een eigen Fortnite-outfit. Dat was echter niet het grootste succes van het broodje. De burger verscheen vlak nadat deze als icoon uit het spel werd gehaald namelijk in de echte wereld.

Waarschijnlijk de grootste burger ter wereld verscheen namelijk in de woestijn in Californië. Uiteindelijk bleek het te gaan om een stunt van Fortnite-ontwikkelaar Epic Games, ter indroductie van Fortnite Chapter 1 Seizoen 5 in juli 2018. Een grote stunt geheel in lijn met de populariteit van het spel.

Geldmachine

Fortnite v-bucks header

Onze kop geeft het al weg: Fortnite is een geldmachine. De eerste gedachte gaat wellicht uit naar het feit dat het spel zelf gratis te spelen is, maar in het spel kun je wel aankopen doen. Dit zijn zogeheten cosmetische aankopen, die het spel verder niet beïnvloeden; je wordt er geen betere of slechtere speler van.

Deze ingame aankopen leverde Epic Games in 2018 maar liefst 2.5 miljard dollar op, en in 2019 1.8 miljard dollar. Uiteraard gaat het hier om omzet en niet om pure winst. Toch geeft dit aan hoe groot Fortnite is, en bovendien was het in 2019 het spel met de meeste omzet.

Fortnite in 2011

Fortnite Alpha

Fortnite werd in 2011 al aangekondigd door Epic Games. Je leet het goed, 2011! Na het uitbrengen van Gears of War 3 werd het spel door het development-team van Epic Games bedacht. Het spel werd door Epic Games niet gezien als een van hun hoofdgames, en ook de overstap van Unreal Engine 3 naar Unreal Engine 4, waar Fortnite nu op draait, kostte tijd. Uiteindelijk duurde het maar liefst zes jaar totdat Fortnite: Save the World op de markt kwam, en nog eens ruim een jaar voordat de Battle Royale-versie verscheen.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld