Nieuws

Epic Games viert het vijfjarig bestaan van Fortnite

Epic Games viert het vijfjarig bestaan van Fortnite

Vijf jaar geleden had niemand binnen Epic Games het succes van Fortnite aan zien komen. De battle royale bestaat inmiddels vijf jaar en is een groot succes gebleken. De ontwikkelaar wil dit vieren met 5th birthday festiviteiten. Spelers kunnen speciale opdrachten voltooien en in-game foto's maken. We vertellen je alles wat je moet weten.

Fortnite Chapter 3 Season 4 is reeds van start gegaan. Het nieuwe seizoen heet Paradise en brengt veel veranderingen met zich mee. Centraal staat het vloeibare goedje 'Chrome' dat alles opslokt wat het tegenkomt. Alsof dat nog niet genoeg is, introduceert Epic Games een 5th birthday evenement.

Fortnite 5th birthday

Fortnite 5th birthday gaat op 23 september om 15:00 Nederlandse tijd van start. Vanaf dat moment vliegt de Fortnite-bus met een geheel nieuw uiterlijk over het eiland heen. Verder heeft Epic Games het eiland van vrolijke versieringen voorzien en zijn er verjaardagstaarten te vinden. De geliefde balonnen zijn ook terug.

Tot en met 27 september om 15:00 Nederlandse tijd kunnen spelers speciale opdrachten uitvoeren. De inhoud van de opdrachten is op de quest-pagina te vinden. Wie de opdrachten voltooit, ontvangt een Sparklecake Emoticon, Celebratory Slice Pickaxe en Fuzzfetti Cake Back Bling.

Verder daagt Epic Games spelers uit om de mooiste screenshots in Fortnite te maken. Het thema van de in-game foto's moet een verjaardag zijn. De ontwikkelaar vraagt de screenshots met de hashtag #FNBR5 op Instagram, Facebook en/of Twitter te delen. Tot slot deelt Epic Games quizvragen over de geschiedenis van Fortnite. Deze kunnen beantwoord worden via het Twitter- of Instagram-account van Fortnite.

Wie niet in de verjaardag van de battle royale geïnteresseerd is, kan op dit moment nieuwe locaties op de map ontdekken. De Fortnite map is immers veranderd en het lijkt erop dat er de komende weken nog veel meer staat te gebeuren.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.