Artikel

Zo leer je beter aimen in Fortnite

Zo leer je beter aimen in Fortnite

De twee belangrijkste aspecten in Fortnite zijn bouwen en aimen. Hoewel aanvankelijk voor veel PC gamers het bouwen lastiger is, zien wij dat spelers op lange termijn meer moeite hebben hun aim op orde te krijgen. Wij vertellen je wat je het beste kunt doen!

Goed aimen begint natuurlijk bij de juiste accessoires, zoals een goede gaming muis en muismat. Daarnaast spelen ook factoren mee als een goede gaming pc, want met een stabiele hoge framerate is aimen véél makkelijker. Heb je dat allemaal op orde, dan raden we je ook aan naar je Fortnite settings te kijken. Klaar? Mooi, dan gaan we nu kijken hoe we jouw Fortnite aim kunnen verbeteren!

Het vinden van de juiste sensitivity

Steelseries Mouse Header

In een eerder artikel schreven we uitgebreid hoe je de juiste muis sensitivity vindt. Uiteraard raden we aan deze door te lezen, maar Fortnite is in tegenstelling tot veel andere schietspellen wel een geval apart.

Het bouwaspect zorgt er namelijk voor dat je heel vaak 360 graden moet draaien, waardoor de traditionele lage sensitivity die je in schietspellen wilt hebben niet opgaat. We raden spelers die van games als Counter-Strike: Global Offensive, Valorant of PUBG komen hun sensiviteit te verhogen. Spelers die snellere games spelen, zoals Apex Legends of Quake komen waarschijnlijk prima weg met hun huidige sensitivity.

Wil jij graag van een ander spel jouw sensiviteit meenemen? Dan raden we de website Aiming Pro of Gamepros aan. Een andere manier om een goede sensiviteit te vinden is om naar de sensiviteit van de beste Fortnite spelers van Nederland te kijken. Eén op één kopieren kan, maar probeer vooral je eigen favoriete sensitivity te vinden.

KovaaK 2.0 of Aim Labs

Kovaak 2.0 helpt je met het verbeteren van je aim

Twee van de populairste programma's om te leren aimen zijn Kovaak en Aim Labs. Bij Esports Club maken we voornamelijk gebruik van KovaaK, dat ouder is en wat uitgebreider. In tegenstelling tot het gratis alternatief Aim Labs kost Kovaak 2.0 je 10 euro op Steam. Wat ons betreft een absolute aanrader voor iedereen die serieus beter wilt worden in aimen.

Als je eenmaal de juiste sensitivity (die je ook in Fortnite gebruikt!) in Kovaak heb ingevoerd is het tijd om een goede routine te vinden. In Kovaak heb je zogeheten scenario's die je kunt spelen, deze trainen ieder een ander aspect van aimen. Bijna alle scenario's zijn door communityleden gemaakt, en de kwaliteit verschilt daardoor nogal.

Deze scenario's zijn onze aanraders:

  • Close Long Strafes Invincible
  • Thin Aiming Long Invincible
  • Tile Frenzy (180)
  • Tile Frenzy - Strafing 01 of 02 of 03
  • Vertical Long Strafes
  • 1wall 6targets small
  • 1wall9000targets

Probeer elk scenario iedere dag 10 minuten lang te oefenen. Deze scenario's zijn uitgekozen als mix tussen tracking aim, timing aim en precisie aim. Uiteraard kun je zelf andere varianten van bovenstaande scenario's uit proberen. Op internet kun je veel guides terugvinden die verschillende scenario's aanraden en bespreken, wat ons betreft springt Aimer7 zijn gids daar bovenuit.

Trainen in Fortnite zelf

Shaavok Aim Train Map Fortnite

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen te oefenen in Fortnite zelf. Daar zijn gelukkig een flink aantal mogelijkheden voor. We raden dit wel te doen als aanvulling op KovaaK, maar uiteraard moet iedereen die keuze voor zichzelf maken.

Een van de betere manieren is het spelen van Zone Wars, die je via Island Code 5253-0584-0846 en 4340-8128-8554 kunt vinden. Qua aim train maps zijn er natuurlijk ook opties, zoals Shaavok's Aim Train-map en Geerzy's Combat Train-map.

Genoeg opties dus, maar als je beter wilt worden in Fortnite kun je beter vandaag al beginnen in plaats van morgen!

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld