Nieuws

Veranderingen in Fortnite Chapter 3 Season 4

Veranderingen in Fortnite Chapter 3 Season 4

Fortnite Chapter 3 Season 4 brengt tal van veranderingen met zich mee. Epic Games heeft een gloednieuwe battle pass gelanceerd en aanpassingen aan de map doorgevoerd. Wij zetten alle nieuwe content in de battle royale voor je op een rij.

Het heeft even geduurd, maar Fortnite Chapter 3 Season 4 is eindelijk gearriveerd. Epic Games is op zondag 18 september om 08:00 begonnen met het doorvoeren van de updates. Maar, wat brengen die eigenlijk met zich mee? De trailer van het nieuwe seizoen geeft alvast een inzicht.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=miht6Lgkqb0

Nieuw in Fortnite Chapter 3 Season 4

Het nieuwe seizoen heet Fortnite Paradise en heeft Chrome als thema. Dat zien we terug in een aantal nieuwe items, waaronder de Chrome Splash. De Chrome Splash kun je op bouwwerken van tegenstanders gooien en er daarna doorheen lopen of schieten. Ook kun je dit voorwerp op jezelf gooien om vervolgens sneller, immuun voor kogels het vallen van hoogtes te zijn.

Epic Games heeft ook twee nieuwe wapens in het kader van Chrome toegevoegd. Dit zijn de EvoChrome Shotgun en EvoChrome Burst Rifle. Deze stijlvolle wapens vind je niet zomaar. Je moet immers op zoek naar een Chrome Chest.

fortnite-chapter-3-season-4-evochrome

Wie van loot geen genoeg kan krijgen, moet komend seizoen op zoek naar de Vaults. Deze kluizen bevatten namelijk extra loot en kunnen geopend worden met een sleutel. Deze zijn verspreid over het eiland te vinden. Er zijn twee soorten kluizen. Voor de kluizen met hoge beveiliging heb je één sleutel nodig en voor die met lage beveiliging heb je één sleutel nodig.

Aanpassingen aan de map

De komst van een nieuw seizoen brengt natuurlijk ook een aantal aanpassingen aan de map met zich mee. Ook hier speelt Chrome een rol. Deze substantie heeft immers een nieuwe locatie genaamd Herald's Sanctum gecreëerd.

Op sommige plekken op het eiland wil men juist aan Chrome ontsnappen. Daarom is men dorpen op grote hoogtes gaan bouwen. Een voorbeeld daarvan is Cloudy Condos (voorheen Canyon). In onderstaande afbeelding zie je hoe deze locatie er nu uitziet.

fortnite-chapter-3-season-4-cloudy-condos

Nieuwe battle pass en skins

De Fortnite Chapter 3 Season 4 battle pass brengt nieuwe skins naar de battle royale. Ieder speler ontvangt Paradigm (Reality-659) en in een later stadium The Herald bij de aanschaf van een seizoenspas. Grriz, Bytes, Twyn, Meow Skulls en Lennox Rose kunnen verdiend worden. Hetzelfde geldt voor tal van andere cosmetische voorwerpen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.