Artikel

De beste Fortnite instellingen voor maximale FPS

De beste Fortnite instellingen voor maximale FPS

Het dilemma van veel PC gamers die de droom om esporter te worden najagen zullen dit herkennen: de jacht op de meeste frames per second (FPS) in het spel. In een carrière waar alles draait om snelle beslissingen en reacties heeft soepele gameplay altijd de hoogste prioriteit. Een wedstrijd verliezen omdat je spel niet zo lekker loopt maar er wel super gelikt uitziet, dat wil natuurlijk niemand. De vraag is alleen: hoe haal je de hoogste FPS in Fortnite?

Laatste update: september 2020

Eerst is het belangrijk om te begrijpen waarom een hogere FPS in Fortnite per se beter is. We moeten daarvoor even terug naar het fundament. Het frames per seconde principe bestaat al heel lang en komt uit de film- en fotowereld. De meeste films worden tegenwoordig in 24 fps geschoten, met als uitzondering The Hobbit die in 48 fps wordt geschoten.

Vroeger draaide games ongeveer op 30 fps. Vaak hoor je dat het menselijk oog niet meer ziet dan 30 fps, maar niets blijkt minder waar. Tegenwoordig kunnen veel gamers het verschil tussen 30, 60, 120, 144 en zelfs 240 fps 'voelen'. Daarnaast zorgt een hogere framerate voor een kleinere vertraging tussen jouw input door muis, keyboard of controller en de tijd dat het daadwerkelijk op jouw scherm afspeelt.

In bovenstaande video zie je het verschil tussen verschillende framerates. Met name in games waarbij beelden snel wisselen en je camera alle kanten op schiet heeft een hoge framerate enorm veel voordelen. Fortnite voelt op een hogere framerate soepeler en spelers kunnen beter op situaties reageren.

Naast een hoge framerate is een stabiele framerate minstens zo belangrijk. Met deze kennis in ons achterhoofd hebben we de beste Fortnite settings voor jou op een rijtje gezet.

Fortnite in-game settings

Alle grafische instellingen op 'laag' zetten is in principe altijd de juiste zet als het gaat om de jacht op maximale FPS. Hieronder vind je een lijst met instellingen die je als startpunt kunt gebruiken:

Fortnite instellingen september 2020

  • Er zijn geruchten dat het instellen van een Frame Rate Limit minder input lag geeft. Of dit nog steeds geldt in Seizoen 10, moet ik nog bevestigd krijgen. De video van ItsJerian over dit onderwerp is informatief. Er zijn ook meer bronnen die bevestigen dat het begrenzen van je frame rate inderdaad de input lag vermindert.
  • De View Distance is een instelling die de afstand vaststelt tussen jou en de objecten in de spelwereld. Hoe hoger de setting, hoe eerder deze objecten in de verte voor jou zullen laden. Dit heeft een competitief voordeel, want als je dit op een lagere afstand zet zullen bomen en stenen in de verte dus pas op een later moment zichtbaar zijn. Spelers laden echter voor iedereen op dezelfde afstand waardoor spelers soms achter een onzichtbaar object staan en dus niet zichtbaar zijn. Dat maakt met name het spelen met een sniper rifle lastig. We raden dus aan om deze instelling minimaal op medium te zetten. Hoger wordt door sommige fijner geacht.

Daarnaast raden we aan om je replay instellingen uit te zetten. Dit zijn instellingen waardoor jouw gameplay opgenomen wordt. Leuk als je iets terug wilt kijken, maar helaas gaat dit ook ten koste van je prestaties. De replay instellingen vind je in het tweede tabblad (tandwiel-icoon), helemaal onderaan.

Replay recording Fortnite 2020

Nvidia Reflex

Op 17 september 2020 hebben Nvidia en Epic Games de Reflex technologie toegevoegd. In het video-menu kunnen spelers de optie vinden. Wij raden aan deze op aan te zetten.

Optioneel: Epic launcher settings

Verder kun je nog je instellingen in de Epic Games launcher aanpassen. Ook het aanpassen van deze instellingen zou kunnen helpen bij het behalen van een hogere FPS:

  • Open de Epic Games Launcher
  • Ga vervolgens naar Settings
  • Scroll naar beneden en open de tab Fortnite
  • Vink Additional Command Line aan en voeg het volgende toe: -USEALLAVAILABLECORES -NOSPLASH
  • Optioneel kun je ook nog de command -NOTEXTURESTREAMING toevoegen, bij videokaarten met veel geheugen. De meeste moderne videokaarten hebben 6 tot 8 GB aan geheugen, waar deze optie een voordeel kan opleveren.

Mochten deze instellingen geen baat hebben, dan kun je ze uiteraard weer verwijderen.

Persoonlijke voorkeur

Hoewel een hoge FPS en soepele gameplay enorm belangrijk zijn, is het misschien nog wel belangrijker dat jij je comfortabel voelt met de grafische instellingen van Fortnite. Tfue, een van de beste spelers ter wereld, speelt bijvoorbeeld met 'Epic' textures, omdat dat voor hem beter speelt. Sommige spelers spelen met lichte motion blur en andere met medium effecten, omdat ze explosies zo beter kunnen herleiden. Kijk dus vooral wat voor jou werkt en houd onze instellingen aan als leidraad.

Uiteraard is ook je hardware belangrijk, om in Fortnite de hoogste FPS te halen. Een 144 Hertz of 240 Hertz-monitor is daarnaast ook aan te raden.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld