Nieuws

Dit was het Fortnite miljoenentoernooi Gamers8

Dit was het Fortnite miljoenentoernooi Gamers8

Afgelopen weekend vond in Saoedi-Arabië het Fortnite Gamers8-toernooi plaats. In de hoofdstad Riyadh gingen de beste duo's ter wereld in twee toernooien de strijd aan voor een flinke som prijzengeld. Grote winnaars was het duo bestaande uit Malibuca en EpikWhale.

Gamers8 ligt al een tijdje onder vuur. De organisatie van het toernooi ligt bij de Arabische Esport Bond. Deze federatie is in het leven geroepen om esport binnen Saoedi-Arabië, een land waar de rechten van de mens nog niet altijd vanzelfsprekend is, te promoten. De afgelopen weken waren er bijvoorbeeld al toernooien in Rocket League en Dota 2. Afgelopen week was Fortnite dus aan de beurt. In totaal waren 44 duo’s aanwezig die allen aan twee Fortnite-toernooien deelnamen.

In Riyadh stond het eerste grote Fortnite-toernooi op het programma waar met Zero Build werd gespeeld. Dus geen gekke constructies of wolkenkrabbers die binnen enkele seconden op de map tevoorschijn komen. In die mode was het duo van Anas en Pinq de winnaar. De Deense en Britse Fortnite-spelers pakten de meeste punten en dus ook de hoofdprijs van 200.000 dollar. De enige Nederlanders, Mitr0 en Milan, deden het helaas minder goed. De twee spelers eindigden als 41e van de 44 teams.

Natuurlijk was er ook een toernooi waarin wel gewoon gebouwd kon worden. Tijdens dat toernooi won het duo van EpikWhale en Malibuca. Dit duo viel nogal op door hun nationaliteiten; EpikWhale is Amerikaans, terwijl Malibuca Russisch is. Hoe dan ook pakten zij net iets meer punten dan de nummer twee. Ook hier kwamen Milan en Mitr0 niet helemaal lekker uit de verf met een 37e plek.

De grote winnaars van het gehele evenement waren ongetwijfeld EpikWhale en Malibuca. Het duo werd namelijk in de No Building-mode ook derde. Samen wonnen zij liefst 300.000 dollar aan prijzengeld, terwijl Malibuca nog eens 100.000 dollar extra mocht bijschrijven, omdat hij algemene MVP van het toernooi werd. Gamers8 gaat deze maand verder met onder andere toernooien in Rainbow: Six Siege en PUBG Mobile.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend