Nieuws

Het Fortnite Ariana Grande-concert: kort, maar spectaculair

Het Fortnite Ariana Grande-concert: kort, maar spectaculair

Dit weekend vindt de Fortnite Rift Tour plaats, en niemand minder dan Ariana Grande treedt in totaal vijf keer op met een concert in de game. Wij hebben één van de eerste optredens meegemaakt en vertellen je alles wat je moet weten over het in-game concert van Ariana Grande in Fortnite.

Spectaculair

Fortnite Ariana Grande concert
Het concert van Ariana Grande is bovenal een visueel spektakel: het doet wat dat betreft zeker niet onder voor de beste Fortnite live events tot nu toe. Het concert van Grande doet ons denken aan Astronomical van Travis Scott: dat Fortnite-concert werd ruim 28 miljoen keer bekeken. Of Ariana Grande deze cijfers ook gaat halen is nog even afwachten, maar het zou zomaar kunnen.

Het Ariana Grande-concert begint onder het grote Alien-moederschip van de Fortnite Season 7 map. Via een portaal begin je aan een reis door verschillende werelden, met op de achtergrond muziek van diverse artiesten: dit is het 'voorprogramma' van het Ariana Grande-concert. Zo klinkt onder meer "Come & Go" door Juice WRLD & Marshmello wanneer we ons bewegen over een grote verf-regenboog.
Fortnite Rift Tour Rainbow

Victorious

Ook krijgen we "Victorious" van Wolfmother te horen tijdens een episch vuurgevecht tussen enkele spelers op een vliegtuig en een groot monster. Het gebruik van dit rocknummer is onmiskenbaar een referentie naar de hitserie Victorious van Nickelodeon, waardoor Ariana Grande bekend werd bij het grote publiek.
victorious ariana grande fortnite

Na dit 'voorprogramma' komen we in een uitgestrekt heelal terecht, waarin Ariana Grande het middelpunt van het universum inneemt. Hier begint een reeks aan bekende nummers van Grande, waaronder "7 Rings" en "Be Alright".
Fortnite ariana grande galaxy

Mac Miller

Het meest bijzondere moment van het concert vindt plaats tijdens het nummer "The Way" van Ariana Grande en Mac Miller: de rapper overleed in 2018 aan een overdosis en was destijds in een relatie met Grande. Tijdens dit nummer beklimt Grande met een grote hamer een trap richting de hemel, waarna ze met de hamer een symbolische breuk in de hemel maakt.
Ariana Grande Mac Miller The Way Fortnite
Via de breuk keren we terug in het heelal, waar het concert afsluit met Ariana Grande's "Positions". Daarna keren de spelers terug naar de map van Fortnite.

Kort, maar krachtig?

Het Ariana Grande-concert in Fortnite duurt in totaal ongeveer 11 minuten. Dat is inderdaad niet heel lang, maar toch hebben Epic Games en Grande er een visueel spektakel van weten te maken. Er zijn ook een paar werkelijk indrukwekkende momenten tijdens het concert, zoals bij "Victorious" en "The Way".

Toch is er nog wel het een en ander op te merken aan het concert. Er is weinig sprake van vernieuwende elementen ten opzichte van eerdere concerten: ook bij Travis Scott duurde het evenement niet heel lang, en bij beide concerten was er sprake van weinig interactiviteit naast een paar hele korte gameplay-momenten.

Ook is er niet echt een verhaal of narratief aan het concert vast te knopen: het gebeurt 'gewoon' allemaal zonder duidelijke reden. Ook was er geen nieuwe of exclusieve Ariane Grande-content in het Fortnite-concert te bespeuren: het waren allemaal nummers die al lang en breed bekend zijn.
Fortnite Ariana Grande hammer

Is het concert dan wel een aanrader? Het concert is verre van perfect, maar wel de moeite waard: het is een indrukwekkend visueel spektakel, en doordat het kort is neemt het weinig van je tijd in. Als je een fan ben van Ariana Grande, is het sowieso de moeite waard. Hoewel je dus niks nieuws te horen krijgt, biedt de Fortnite-setting alsnog een unieke ervaring.

Je kunt nog om 16:00 en vanaf middernacht voor de laatste twee keer het concert van Ariana Grande in Fortnite zelf meemaken. Log hiervoor in bij Fortnite en geef je op voor de show van jouw keuze. Heb je Fortnite nog niet? Wij hebben een artikel waarin we uitleggen hoe je Fortnite kunt downloaden.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate