Artikel

De beste Fortnite Creative maps

De beste Fortnite Creative maps

De wereld van Fortnite bestaat uit twee grote onderdelen. Aan de ene kant heb je het wel bekende Fortnite Battle Royale en aan de andere kant is er Fortnite Creative. Wat aanvankelijk begon als trainingsmodus voor spelers is uitgegroeid tot een van de populairste modi in Fortnite. Dat komt veelal door de enorm creatieve maps die gemaakt worden, waarvan wij de beste 10 voor je op een rijtje zetten.

Binnen Fortnite Creative kunnen spelers hun eigen wereld bouwen en andere spelers via een map-code toegang geven, De mogelijkheden zijn werkelijk waar enorm, ter vergelijken met het bouwen in Minecraft. Zo zagen we dat een speler de klassieke Dust 2-map in Counter-Strike: Global Offensive had nagemaakt, dat vrijwel niet van het echte te onderscheiden was. Er zijn ook maps met de moeilijkste parcours, vergelijkbaar met platform-spellen.

Wij stellen ons lijstje samen op basis van het plezier die je uit een Fortnite map kunt halen, alsmede de creativiteit die we terugvinden in een map. De onderstaande 10 Fortnite Creative maps zijn wat ons betreft dat allerbeste.

Rainbow Road

Rainbow Road in Fortnite

Rainbow Road in Fortnite

Wie kent het niet? Rainbow Road uit een van de populairste games ooit: Mario Kart. De map is door speler Falconstrike1998 geheel nagebouwd en nu ook speelbaar met de auto's die recent in Fortnite zijn toegevoegd. Voor een potje Fortnite Kart heb je daarom niet per se een Nintendo-apparaat nodig, het kan zelfs vanaf je telefoon. Nouja, mits je geen iPhone hebt natuurlijk.

Island Code: 2668-3299-2351

Tiny Toys

Fortnite Tiny Toys

De Tiny Toys map, gemaakt door Fortnite-speler Wondervictim

Zone Wars

Zone Wars Fortnite Space

De Zone War-map van Fortnite-speler Space

Het welbekende Zone Wars blijft tot op de dag van vandaag een van de populairste bezigheden in Fortnite Creative. In Zone Wars wordt de laatste fase van een Fortnite Battle Royale game gesimuleerd, waardoor je dit als speler enorm goed kunt oefenen. Dit doe je vaak tegen tien a zestien andere spelers. Perfect om te leren hoe jij de volgende Cash Cup gaat winnen!

Island Codes (er zijn heel veel Zone Wars maps op verschillende terreinen): 5253-0584-0846 en 4340-8128-8554

The Floor is Lava

The Floor is Lava Fortnite

Raak de vloer niet aan in The Floor is Lava

Een populair kinderspel in met name de Verenigde States is The Floor is Lava of Hot Lava. Spelers mogen hierbij de vloer niet aanraken en moeten overleven door op meubels te blijven staan. Ondertussen is er en spelleider die vertelt welke van de meubels ook te gevaarlijk wordt. Hetzelfde principe is door Fortnite-speler Relatable nagemaakt. Pas op, want raak je de vloer aan dan is het over en uit.

Island Code: 1201-1101-4279

1v1/2v2/3v3/4v4 Gunfight

Jesgran Gunfight Map Fortnite

Jesgran's Gunfight map in Fortnite

Wie Call of Duty Modern Warfare gespeeld heeft moet dit bekend voorkomen. Fortnite-speler Jesgran heeft een van de Gunfight modus mappen nagemaakt in Fortnite. Het principe is hetzelfde; je kunt een tegen een spelen, maar ook in duos of trios het tegen elkaar opnemen. Kortom, een super competitieve map die heel erg leuk is.

Island Code: 9169-2204-8734

Counter-Strike's Dust 2

Dust 2 Team Evolve Fortnite

We blijven in de sfeer van andere games en we hadden het er in onze intro al even over: Dust 2. De map is nagemaakt door Team Evolve en lijkt net echt. De map is na te spelen inclusief de bijbehorende gamemodus, waarbij een team de bom moet planten en het andere team dat moet voorkomen. Dit is een map die je wilt spelen als je zowel van Fortnite als Counter-Strike houdt!

Island Code: 9908-4675-7557

Super Fortnite Bros - Hyrule Temple

Het klassieke Super Smash Bros-level Hyrule Temple is compleet nagemaakt in Fortnite door speler Shinohara. Niet alleen het detail is fenomenaal, ook de zwaartekracht is precies hetzelfde als in Super Smash Bros. Waan jezelf daarom snel in deze klassieker en ga met elkaar de strijd aan.

Island Code: 9784-9942-5546

Mega Wall Wars

Mega Wall Wars Not Shride

Overzicht Mega Wall Wars in Fortnite

Deze creatie van speler Not Shride is werkelijk fantastisch. De speler neemt een loopje met het concept Battle Royale. Spelers starten allemaal in een eigen gedeelte op de map dat omringd is door een muur die langzaam afbrokkelt. Je moet zo snel mogelijk ammunitie en wapens vinden om, op het moment dat de muren helemaal kapot zijn, zo lang mogelijk te overleven. In de realiteit is dit een enorm snelle en toffe manier van Fortnite spelen.

Island Code: 4177-4290-4967

Heated Hollow

Heated Hollow in Fortnite

Heated Hollow in Fortnite is een van de moeilijkste deathruns

Dan zijn we eindelijk belandt bij een van de populairste bezigheden in Fortnite Creative: een deathrun genaamd Heated Hollow. Deathruns zijn Parkours die een mix vormen tussen een platform game zoals Mario 64 en een Escape Room. Spelers moeten in Heated Hollow van speler Ake weg zien te komen uit een brandende vulkaan. Pas op, een enkele misstap betekent dat je opnieuw moet beginnen.

Island Code: 1036-8889-6703

Lordly Labyrinth

Lordly Labyrinth in Fortnite

Ontsnappen in het doolhof van Lordly Labyrinth

De laatste map is van dezelfde maker als de Gunfight map, namelijk Jesgran. Dit keer speel je een enorm doolhof, waar in het midden een kasteel bevindt. De map is enorm lastig, maar bovenal ook enorm mooi en gedetailleerd. Absoluut het proberen waard, want wie weet word jij wel de nieuwe Fortnite-koning.

Island Code: 1991-9282-9857

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld