Artikel

Hoe en waar download ik Fortnite?

Hoe en waar download ik Fortnite?

Wie kent Fortnite tegenwoordig niet? De populaire Battle Royale-shooter is niet weg te denken uit de huidige gamewereld met kinderen die Fortnite-dansjes doen op straat of de samenwerkingen met gigantische producties zoals de Avengers en Predator.

Fortnite is tegenwoordig op bijna alle platforms beschikbaar zodat je nooit hoeft te stoppen met het spelen van deze Battle Royale. Wij leggen jou uit op welke platformen je Fortnite kan downloaden en hoe dat moet.

PC

Om Fortnite te downloaden op de computer moet je eerst de game client van Epic Games downloaden. Om dat te doen ga je naar Fortnite.com en dan druk je rechtsboven op het gele knopje ‘Download’. Daarna moet je voor PC/MAC kiezen en vervolgens selecteer je Windows. Als alles goed is, wordt de game client gedownload. Je moet wel nog een account maken voor Epic Games anders kan je er niet in.

Epic Games PC

Als de client is gedownload, moet je het programma installeren en dan kan je inloggen. Vervolgens zoek je naar Fortnite en dan installeer je het videospel. En tadaa! Je kan lekker met je vrienden gamen.

Vergeet voor extra veiligheid niet je tweestapsverificatie aan te zetten! Je kunt zo ook extra skins verdienen.

Macbook

Om Fortnite te spelen op een Mac hoef je praktisch niets anders te doen. Weer ga je naar fortnite.com en druk je op ‘Download’, en daarna op PC/MAC. Deze keer moet je echter voor Mac kiezen en dan wordt Epic Games gedownload.

Fortnite op Mac wordt echter niet meer geupdate vanwege een lopend conflict tussen Epic Games en Apple. Hierdoor blijven de Battle Royale en Creative-versies van Fortnite steken op versie 13.40. Dit heeft een direct effect op de nieuwste updates en cosmetische skins.

PlayStation

Fortnite is ook verkrijgbaar op de PlayStation 4 en de snelst verkopende console ooit, de PlayStation 5. Om Fortnite te spelen op de PlayStation moet je naar de PlayStation Store gaan op jouw console. In de store moet je even zoeken naar Fortnite en dan is het een simpele kwestie van downloaden, wachten en spelen. Je kan natuurlijk ook het spel in de winkel kopen, maar wie winkelt er nu nog.

Je hebt geen PlayStation Plus nodig om Fortnite te spelen.

Fortnite PlayStation store

Xbox

Fortnite is ook verkrijgbaar op de Xbox, waaronder de Xbox Series X, Series S, One, One X en One S. Om Fortnite te spelen op de Xbox moet je naar de Xbox Marketplace gaan. In de marketplace moet je op zoek gaan naar Fortnite en dan wederom downloaden, wachten en spelen.

Je hebt geen Xbox Live Gold nodig om Fortnite te spelen.

Nintendo Switch

Je kan Fortnite ook spelen op de Nintendo Switch. Hiervoor moet je naar de Nintendo eShop gaan op jouw Switch en dan zoeken naar Fortnite. Dan moet je net als alle vorige consoles het spel downloaden en dan kan je lekker met vrienden spelen. Je hebt geen Nintendo Switch Online abonnement nodig om Fortnite te spelen op de Nintendo Switch.

Android

Fortnite is ook beschikbaar op de Android, maar helaas niet via de Google Play Store. Google heeft het verkrijgen van Fortnite op de Play Store stopgezet vanwege een lopend conflict met Epic Games. Het is nog niet duidelijk wanneer/of Fortnite weer terug komt.

Je kan het spel wel nog downloaden via de Samsung Galaxy Store of via Fortnice.com op jouw mobiel. Om het spel te downloaden via de browser ga je naar Fortnite.com en klik je op de gele ‘Download’-knop. Vervolgens geef je aan dat je de Epic Games App wilt installeren. Daarna moet je de instructies opvolgen die de website jou geeft.

Screenshot 20210424-122819

Zorg ervoor dat je jouw telefoon toestemming geeft om de APK te installeren. Vervolgens kan je de Epic Games App installeren en vervolgens Fortnite. De app vraagt wel nog om verdere toestemmingen maar dit kan geen kwaad. Daarna kan je inloggen op jouw Epic Games-account en lekker spelen.

iOS

Momenteel is het onmogelijk om Fortnite te spelen op alle iOS-apparaten vanwege het lopende conflict tussen Epic Games en Apple. Wellicht verandert dit in de toekomst.

Fortnite is gratis op alle platformen.

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf