Nieuws

Fortnite FNCS Grand Royale krijgt 5 miljoen dollar prijzengeld

Fortnite FNCS Grand Royale krijgt 5 miljoen dollar prijzengeld

Epic Games heeft details vrijgegeven over de FNCS Grand Royale, de grootste Fortnite-competitie van 2021. Met een uniek format en speciale regels gaat binnenkort de Chapter 2 Season 8 FNCS van start. De competitie, die gespeeld wordt in teams van drie spelers, zal een prijzenpot hebben van meer dan 5 miljoen dollar, waarvan ruim $2.250.300 gereserveerd is voor Europese teams en spelers.

Hoe werkt FNCS Grand Royale?

Met FNCS Grand Royale slaat Epic Games een nieuwe weg in met de Fortnite Champion Series (FNCS). Hoewel al duidelijk was dat de FNCS ook in 2021 online wordt uitgespeeld, was nog niet helemaal duidelijk wat Epic Games precies van plan was met het belangrijkste Fortnite-toernooi van het jaar.

De FNCS Grand Royale zal gespeeld worden over twee (lange) weekenden:

  • 11-14 November: kwalificaties
  • 19-21 November: finales

Epic Games heeft onderstaand schema gepubliceerd, waarin het proces van de kwalificaties naar de finales is weergegeven. Teams beginnen in de Load Session op 12 november, waarna ze ofwel via de Victory Path of Reload Path-sessies de FNCS Grand Royale Finals proberen te behalen.
fncsgrandroyale

Load Session, Reload Path en Victory Path

Load Session is een 3 uur durende sessie, waarbij teams in maximaal 10 matches punten kunnen verzamelen. Een Victory Royale is 25 punten waard en lagere plaatsingen tot 17e plek geven ook nog telkens iets minder punten. Elke eliminatie is bovendien 1 punt waard. Behaalt een team de top 33 in de Load Session, dan belandt deze in de Victory Path.

De Reload Path, waar teams terechtkomen als ze 34e of lager eindigen in de Load Session en 9e in Reload Sessions, gebruikt ook het punten-format van de Load Session. Teams in de Reload Path kunnen in de Victory Path belanden door de top 8 te behalen.

Vervolgens kwalificeren de 8 winnende teams uit de Victory Path-sessies zich voor de FNCS Grand Royale Finals, evenals de teams die in de vierde en laatste sessie van Victory Path consistent de hoogste Consistency Points-scores weten te behalen. Een top 10-notering in een Victory Path-sessie levert Consistency Points op voor de teams die niet eerste werden. Tweede plek levert 20 Consistency Points op, terwijl de tiende plek er maar ééntje krijgt.

FNCS Grand Royale Finals

FNCS Grand Royale
De finales van FNCS Grand Royale werken iets meer hetzelfde als wat je misschien gewend bent van FNCS, maar met een kleine twist. Dag één zal het gebruikelijke score-systeem gebruiken, waarbij een Victory Royale 30 punten oplevert en 18e tot en met 24e slechts telt voor 5 punten. Elke eliminatie levert 2 punten op. Op dag twéé van de FNCS Grand Royale Finals worden alle scores verdubbeld: een Victory Royale is dan dus opeens 60 punten waard en een eliminatie 4 punten.

Om mee te kunnen doen aan FNCS Grand Royale, moet je eerder een zogenaamde single-lobby round van FNCS hebben behaald (Ronde 4 van een FNCS Qualifier, Semi-Finals, or Finals), inclusief Chapter 2 Season 8 FNCS, en een Trio-team vormen met twee andere spelers die ook aan deze vereisten voldoen. Epic Games heeft alle officiële regels van FNCS Grand Royale op de website van Fortnite geplaatst.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate